Hlavní obsah

Neapol - AS Řím 2:0Neapol porazila AS Řím a je v italské lize třetí, Juventus vede o tři body

Řím

Neapol, jeden ze soupeřů pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy, zvítězila v sobotním utkání 10. kola italské fotbalové ligy nad AS Řím 2:0. Posedmé v řadě tak neprohrála a posunula se na třetí místo, římský celek teprve podruhé v sezóně zůstal bez bodu. Juventus vyhrál na hřišti Empoli 2:0 a je první s náskokem tří bodů právě na AS Řím.

Článek

Už ve třetí minutě se Neapol dostala do vedení zásluhou Gonzala Higuaína, který se po tečovaném centru prosadil ve vzduchu akrobatickým způsobem. Argentinský útočník se trefil popáté v sezóně a ve třetím utkání v řadě.

Neapol pokračovala v tlaku a o devět minut později napálil nejlepší střelec týmu Callejón břevno. V závěru poločasu se to samé povedlo kapitánu Hamšíkovi. Do velké šance dostal Koulibaly v 64. minutě Callejóna, ten přeloboval gólmana De Sanctise, hráči AS se ale stihli vrátit a zažehnat nebezpečí.

Bývalý hráč Realu Madrid se však dočkal v 85. minutě, kdy využil Higuaínovu přihrávku a připsal si osmou trefu v sezóně. V posledních sedmi vzájemných duelech tak vždy vyhrál domácí tým.

Trenér Neapole Rafael Benítez nasadil sestavu: Cabral - Ghúlam, Koulibaly, Albiol, Maggio - López (80. Inler), Jorginho - Insigne (72. Mertens), Hamšík (66. Gargano), Callejón - Higuaín.

Juventus se prosadil až v poslední půlhodině

Juventus se dlouho nemohl na hřišti nováčka Empoli prosadit, až v 61. minutě se z přímého kopu trefil Andrea Pirlo. Posledních deset branek v Serii A italský matador vstřelil právě tímto způsobem. O jedenáct minut později na konečných 2:0 upravil bývalý hráč Realu Madrid Álvaro Morata.

Parma se dostala do vedení proti Interu už v páté minutě, Rispoliho centr spadl přesně před Paola de Ceglieho a ten pohotově překonal gólmana Handanoviče. Hosté pak sice byli střelecky aktivnější, v 76. minutě ale druhý gól přidal De Ceglie a Parma podruhé v sezoně zvítězila. Posunula se ze dna tabulky na 18. pozici. Inter podlehl po třech zápasech bez prohry.

Italská fotbalová liga - 10. kolo
Neapol - AS Řím 2:0 (3. Higuaín, 85. Callejón)
Empoli - Juventus Turín 0:2 (61. Pirlo, 72. Morata)
Parma - Inter Milán 2:0 (5. a 76. De Ceglie)

Reklama

Související témata: