Hlavní obsah

Hellas Verona - AS Řím 1:1AS Řím na úvod italské ligy remizoval ve Veroně

Řím

Fotbalisté AS Řím remizovali v úvodním kole italské ligy na půdě Hellasu Verona 1:1. Římané s dnešním soupeřem neprohráli už dvanáctkrát v řadě, naposledy Hellas slavil výhru nad AS v říjnu 1996. Lazio Řím zvítězilo v úvodním kole italské ligy nad nováčkem Boloňou 2:1. Všechny tři branky padly v prvním poločase.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Daniele De Rossi z AS Řím střílí v ligovém utkání proti celku Hellas Verona.

Článek

V prvním poločase vyprodukovaly oba týmy celkem 17 střel, největší šanci měl domácí útočník Jankovič, jehož pokus těsně před brankovou čárou odhlavičkoval kapitán římského celku De Rossi. První gól nového ročníku Serie A ale padl až v 61. minutě, když Jankovič po Hallfredssonově přesném centru překonal nového brankáře hostů Szczesného, jenž v AS Řím hostuje z Arsenalu.

Vedení domácím vydrželo pouze pět minut, střelou zpoza vápna vyrovnal Florenzi. V závěru mohl dvakrát dokonat obrat Pjanič, v prvním případě těsně minul, jeho druhý pokus zneškodnil gólman Rafael.

Třetí tým minulé sezóny Lazio Řím byl od začátku utkání s Boloňou aktivní v ofenzívě. Dvě šance Candrevy ještě gólem neskončily, v 17. minutě ale otevřel skóre přízemní střelou k tyči Biglia. Šest minut nato navýšil náskok dvacetiletý útočník Kishna, jenž do Lazia v létě přestoupil z Ajaxu Amsterdam.

Naději pro Boloňu vykřesal před přestávkou Mancosu, v druhém poločase ale domácí znovu zvýšili útočnou aktivitu. Další gól už nevstřelili a v závěru mohl vyrovnat Brighi, gólman Berisha ale včas zasáhl.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Hellas Verona - AS Řím 1:1 (61. Jankovič - 66. Florenzi),
Lazio Řím - Boloňa 2:1 (17. Biglia, 23. Kishna - 43. Mancosu).

Reklama

Související témata: