Hlavní obsah

Juventus - Udinese 0:1Juventus začal cestu za obhajobou překvapivou prohrou

Řím

Fotbalisté Juventusu Turín začali obhajobu titulu v italské lize porážkou. I přes výraznou převahu nedokázali doma hráči "Staré dámy" překonat obranu Udine a po brance útočníka Cyrila Théréaua podlehli 0:1. Na svém stadionu v lize prohráli poprvé od ledna 2013.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Gólman Juventusu Gianluigi Buffon diriguje spoluhráče v ligovém utkání proti Udine.

Článek

Juventus soupeře přehrával, ale v největších šancích se neprosazoval. Letní posila z Atlética Madrid Mario Mandžukič nejdříve v 37. minutě hlavičkoval nad branku, v 62. zase těsně minul tyč. Jedinou branku tak zaznamenal v 77. minutě snadno zblízka Théréau.

Turínský tým v poslední sezoně v cestě za titulem prohrál jen třikrát, přičemž prvních pět kol odehrál s čistým kontem a bez ztráty bodu. Udine naopak skončilo dvě příčky nad sestupem.

Nejvyšší výhru prvního kola si připsala janovská Sampdoria, která doma rozstřílela vítěze posledního ročníku Serie B Carpi 5:2. Branky inkasovala až za stavu 5:0 a v nastavení přečkala penaltu. Porážku 1:2 zaznamenal i další nováček Frosinone v utkání s FC Turín.

Milánský Inter doma vybojoval vítězství 1:0 nad Atalantou Bergamo, která dohrávala posledních dvacet minut v deseti, až v nastaveném čase zásluhou trefy Stevana Jovetiče. Městský rival Interu AC prohrál s Fiorentinou 0:2, poté co se mu už za 36 minut vykartoval stoper Rodrigo Ely.

Z favoritů neuspěla také Neapol, i když nad Sassuolem venku vedla po brance slovenského záložníka Marka Hamšíka už od třetí minuty. Soupeři se podařilo duel na konečných 2:1 definitivně otočit v 84. minutě.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Juventus Turín - Udine 0:1 (77. Théréau)
Empoli - Chievo 1:3 (7. Saponara - 55. Meggiorini, 60. Birsa, 63. Paloschi), Fiorentina - AC Milán 2:0 (38. Alonso, 56. Iličič z pen.)
Frosinone - FC Turín 1:2 (7. Soddimo - 59. Quagliarella, 64. Baselli)
Inter Milán - Bergamo 1:0 (90.+3 Jovetič)
Palermo - FC Janov 1:0 (90.+1 El Kautárí)
Sampdoria Janov - Carpi 5:2 (14. z pen. a 33. Éder, 21. a 31. Muriel, 37. Fernando - 38. Lazzari)
Sassuolo - Neapol 2:1 (32. Floro, 84. Sansone - 3. Hamšík).

Reklama

Související témata: