Hlavní obsah

AC Milán - Inter 3:0Milánské derby zvládlo lépe AC. Juventus vyrovnal klubový rekord

Řím
Aktualizováno

Milánské derby ve 22. kole italské Serie A zvládli lépe fotbalisté AC, kteří v domácím prostředí porazili Inter 3:0. V čele tabulky zůstala po výhře 5:1 nad Empoli Neapol, která protáhla úspěšnou sérii na šest ligových vítězství. O dva body zpět je druhý Juventus, který uspěl na hřišti Chieva Verona 4:0 a dvanáctou výhrou za sebou vyrovnal klubový rekord.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Obránce AC Milán Alex (uprostřed) a Juraj Kucka se radují z gólu proti Interu Milán.

Článek
Fotogalerie

Turínský celek potvrdil skvělou formu již v šesté minutě, kdy Lichtsteiner našel před prázdnou bránou Álvara Moratu, který otevřel skóre. Španělský útočník neměl o moc těžší práci ani při druhé brance, kdy mu přihrál Khedira. Morata dvěma zásahy navázal na stejný počin ze středečního pohárového zápasu proti Interu.

Po přestávce Juventus vítězství potvrdil dalšími dvěma góly. Po hodině hry se z levé strany prosadil Álex Sandro a během šesti minut na jeho gól navázal Paul Pogba. Francouzský záložník se mohl prosadit ještě dvakrát, ale po Lichtsteinerově přihrávce trefil jen břevno a v závěru střílel pro změnu do tyče.

Obhájce titulu zvítězil 4:0 ve druhém venkovním utkání po sobě, což se mu podařilo poprvé za posledních 66 let. Před čtrnácti dny stejným poměrem vyhrál v Udine.

Neapol nezaváhala

Neapol sice musela v domácím utkání proti Empoli skóre otáčet, nakonec však nedala soupeři příliš šancí. I přes řadu možností domácího týmu šli do vedení hosté po tečovaném přímém kopu Paredese, jenže po pěti minutách vyrovnal 22. ligovým gólem Gonzalo Higuaín a ještě do přestávky se z přímého kopu trefil Insigne.

V druhém poločase přidala Neapol tři góly. Jen sedm minut po přestávce jí ke třetímu pomohla vlastní branka obránce Micheleho Camporese. O závěrečné dva zásahy se postaral José Callejón.

Inter prohrál i městské derby

AC Milán zvládl očekávané milánské derby a připravil Interu čtvrtý zápas v řadě bez výhry. Skóre vyrovnaného utkání otevřel v 35. minutě stoper Alex, který hlavou poslal do sítě Hondův přímý kop.

Utkání se rozhodovalo po 70 minutách hry. Po zákroku Alexe na Icardiho sice mohl sám hostující útočník vyrovnat z pokutového kopu, jenže trefil pouze tyč. A jen o tři minuty později našel Niang ve vápně Carlose Baccu, který zvýšil vedení Rossoneri. Během dalších čtyř minut navíc přidal Niang do sítě šokovaného Interu třetí zásah.

AC na výhru v derby čekalo od dubna 2014, poprvé od dubna 2011 svému rivalovi nastřílelo tři góly. V tabulce však za Interem stále zaostává. Svěřencům Siniši Mihajloviče patří šestá pozice, Inter je s pětibodovým náskokem pátý.

Třetí je stále Fiorentina, která však na rozdíl od vedoucího dua nezvítězila a pouze remizovala 0:0 na hřišti Janova. Bezbrankovou remízou skončil také zápas FC Turín s Hellasem Verona, který tak stále čeká na první vítězství v sezoně. Od nelichotivého rekordu italské ligy, o který se dělí Varese (17 proher, 11 remíz v sezoně 1971/72) s Anconou (21 proher, 7 remíz v sezoně 2003/04) dělí klub šest utkání.

Italská fotbalová liga - 22. kolo:
Chievo - Juventus Turín 0:4 (6. a 40. Morata, 61. Sandro, 67. Pogba)
Boloňa - Sampdoria Janov 3:2 (12. Mounier, 24. Donsah, 88. Destro z pen. - 54. Muriel , 80. Correa)
FC Janov - Fiorentina 0:0
FC Turín - Hellas Verona 0:0
Neapol - Empoli 5:1 (83. a 88. Callejón, 33. Higuaín, 37. Insigne, 52. vlastní Camporese - 28. Paredes)
Udine - Lazio Řím 0:0
AC Milán - Inter Milán 3:0 (35. Alex, 73. Bacca, 77. Niang)

Reklama

Související témata: