Hlavní obsah

Těším se na spoluhráče, lasagne, špagety a chtěl bych číslo 23, říkal Krejčí a pokřtil knihu EURO 2016

Praha

Ve středu večer pozval čtyřiadvacetiletý záložník Ladislav Krejčí přítelkyni Kristýnu a své nejbližší na večeři do oblíbené restaurace Botanic. Ve čtvrtek už zamířil do svého nového působiště v italské Boloni. Stihl také pokřtít novou knihu s názvem EURO 2016, která bude už v pátek na knižních pultech.

Foto: Ota Gembala

Záložník Ladislav Krejčí na křtu knihy EURO 2016.

Článek
Fotogalerie

Poslední dny pro vás byly hodně hektické. Stihl jste vyřídit všechny formality?

Stihl, takže ve čtvrtek letím a v pátek už budu s novými spoluhráči. S trenérem Donadonim budu mluvit o svých úkolech v Boloni. Moc se na setkání se spoluhráči těším. Zatím je znám jen z televize.

Jak si s nimi budete povídat?

Něco umím anglicky, už se učím také italská slovíčka. Věřím, že fotbalová mluva mi půjde rychle. Ta je ze začátku hodně důležitá.

Co pro vás znamená přestup do Boloni?

Vždycky jsem chtěl zkusit kvalitní zahraniční soutěž. Serie A mi, věřím, bude vyhovovat. Je to další splněný sen.

A první krok... Třeba ten příští bude Juventus?

To by bylo krásné, ale já zůstávám nohama na zemi. Nejprve musím dobře zvládnout ten první. Když se chytím a bude se mi dařit, pak mohu snít dál...

Kdy se rozloučíte s bývalými spoluhráči ze Sparty?

Už se stalo v úterý. Byl jsem za nimi na raftech v rámci jejich soustředění.

To muselo něco stát...

Rozhodně méně, než když přijde do mužstva nový hráč. To je pro něj dražší (smích).

Na které momenty ze sparťanské kariéry budete nejvíce vzpomínat?

Těch je spousta! Určitě první start s Příbramí a potom první gól v derby se Slavií. Ten si budu pamatovat do smrti, a když se ohlížím, tak se mi vybaví jako první. Určitě nezapomenu ani na oba tituly, které jsem se Spartou získal. Byly to úžasné chvíle a na to se nezapomíná. Mám tu spoustu kamarádů, někteří už odešli. Bavil jsem se o přestupu i s nimi. Budu vzpomínat na nádherné pohárové zápasy a na fantastickou atmosféru, kterou vytvářeli naši fanoušci. Srdcem jsem pořád sparťanem a možná se na Letnou ještě vrátím. S klukama samozřejmě budu dál v kontaktu.

Už víte, jaké budete mít v Boloni číslo na dresu?

Chtěl bych 23, jako jsem měl ve Spartě. V Boloni ho ale má Franco Brienza. Je mu sedmatřicet let a údajně zvažuje konec kariéry. Rozhodně na něj nebudu tlačit, když zůstane, vezmu si jiné číslo, které bude volné. To je to poslední, co bych řešil.

Přejdete na italskou kuchyni. Jaký k ní máte vztah?

Velmi kladný, je moje nejoblíbenější, na tu se také těším.

Znáte nějaké krajové boloňské jídlo?

(smích) Samozřejmě! Boloňské špagety, ale ještě raději mám Lasagne bolognese.

Kdy se vrátíte do Prahy?

To nevím... Máme po soustředěních tři dny volna, ale ty spíš strávím hledáním bydlení, abychom s přítelkyní Kristýnou byli v hotelu co nejméně. Chceme se rychle zabydlet a klub slíbil, že nebude problém najít bydlení podle našich představ, které jsme jim sdělili.

Takže přijedete až na sraz reprezentace před kvalifikačním utkáním o postup na mistrovství světa 2018 se Severním Irskem, které se hraje 4. září?

Asi... Tedy jestli mě nový trenér národního mužstva nominuje.

Budete mít už odehraný nějaký soutěžní zápas?

Měl bych, pokud se chytím. Do srazu reprezentace bych měl odehrát minimálně dvě utkání, jedno pohárové a jedno ligové. Ale nevím s kým, los je až příští týden, termínovou listinu také přesně neznám.

Pokřtil jste knížku k fotbalovému mistrovství Evropy EURO 2016. Jak se vám líbí?

Vypadá pěkně... Škoda, že se v ní o českém týmu píše jen v prvních kapitolách, ale i tak je v ní všechno zajímavé o šampionátu. Rád si ji také přečtu... Teď se ale těším na první zahraniční fotbalové dobrodružství, které začíná...

Knihu EURO 2016 vydalo Ottovo nakladatelství, autorem je sportovní redaktor deníku Právo a Sport.cz Karel Felt. Cena je 399 Kč.

Reklama

Související témata: