Hlavní obsah

Fiorentina zvítězila díky Kaliničově penaltě 1:0 v Boloni

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Fiorentiny, kteří ve čtvrtek v Evropské lize přivítají Liberec, zvítězili v 11. kole italské nejvyšší soutěže 1:0 na hřišti Boloni. Dokázali tak bodovat v posledních čtyřech zápasech a v tabulce se posunuli na šesté místo. Boloňa, za niž nastupuje záložník Ladislav Krejčí, získala z posledních šesti utkání jen čtyři body. Hráči Juventusu vyhráli nad Neapolí 2:1 a v čele neúplné tabulky mají náskok pěti bodů na AS Řím.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zklamání v tváři libereckého záložníka Egona Vůcha (vpravo) během utkání s Fiorentinou.

Článek

Po půlhodině hry fauloval ve vápně domácí stoper Gastaldello a obdržel červenou kartu. Penaltu si na starost vzal Kalinič a s přehledem proměnil. Chorvatský útočník se v posledních čtyřech soutěžních duelech prosadil šestkrát. Blízko gólu byl také jeho spoluhráč Iličič, jenž dvakrát trefil brankovou konstrukci.

Fiorentina hrála v sestavě Tatarusanu - Salcedo (55. Tomovič), Rodríguez, Astori - Tello, Vecino, Valero, Milič - Iličič (84. Cristoforo), Bernardeschi (72. Sánchez) - Kalinič.

Juventus se dostal do vedení po 50 minutách. Neapolská obrana neodkopla včas míč do bezpečí a stoper Bonucci zblízka nedal brankáři Reinovi šanci. Hned vzápětí vyrovnal Callejón, který v této sezóně vstřelil už sedm gólů, stejně jako za celý předchozí ročník Serie A.

V 70. minutě se ve vápně hostů míč odrazil k volnému Higuaínovi a argentinský kanonýr rozhodl. Z úcty k týmu, v němž strávil předchozí tři sezoóny, ani takto důležitý gól neslavil. Turínský celek drží domácí ligovou neporazitelnost s Neapolí už sedm let.

Ialská fotbalová liga - 11. kolo:
Boloňa - Fiorentina 0:1 (31. Kalinič z pen.)
Juventus Turín - Neapol 2:1 (50. Bonucci, 70. Higuaín - 54. Callejón).

Reklama

Související témata: