Hlavní obsah

Odměna za věrnost? Legenda dostala kopačky, ale netruchlí

Řím/Praha

Když dostane chlap kopačky, nemusí být vždycky tak zle, jak by to mohlo na první pohled vypadat. Zvlášť, když jde o fotbalovou hvězdu. Legenda AS Řím z nich měla dokonce radost. Jsou totiž zlaté a dostala je za odměnu...

Foto: Profimedia.cz

Italský útočník Francesco Totti z AS Řím během utkání Serie A proti Atalantě.

Článek

Pětadvacet let, to je věrnost. Pokud to takhle dlouho vydrží ve svazku manželském, je z toho stříbrná svatba. Francesco Totti tak dlouho spojil své jméno s fotbalovým AS Řím a neobvyklá věrnost byla oceněna speciálním zlatým párem kopaček. Právě v nich by měl vyběhnout k nedělnímu derby s Laziem na Stadio Olimpico.

Zlaté obutí je pro klubovou legendu odměnou. Tottimu se přezdívá Král Říma nebo Gladiátor, díky novému obutí si teď také může nechat říkat „zlatý chlapec". Ve čtyřiceti letech by to může vypadat sice poněkud zvláštně, ale v případě legendy AS Řím by to jistě nikomu nevadilo. Kopačky Totti ukáže fanouškům už dnes v rámci reklamní kampaně. V limitované edici pak půjdou kopačky i do prodeje.

„Představuji vám Tiempo Tan X Roma, botu, která mě reprezentuje a ukazuje také moji věčnou lásku k Římu!" uvedl Totti na twitteru. Do sestavy AS Řím se v této sezóně dostal zatím čtyřiadvacetkrát, takřka výhradně jako náhradník, ale pro fanoušky je stejně dál klubovou modlou. Na veřejnosti se stále diskutuje o tom, zda už neukončí kariéru, pro nikoho by prý ale nebylo překvapením, kdyby se na hřišti „zlatý chlapec" z Říma objevoval i v následující sezóně.

Reklama

Související témata: