Hlavní obsah

AC Milán - Inter 0:0Icardi pálil šance, milánské derby skončilo bez branek

Řím

Milánské derby ve 27. kole italské fotbalové ligy skončilo bezbrankovou remízou, poté co kapitán Interu Mauro Icardi nevyužil dvě velké šance. Inter zůstal v tabulce Serie A na čtvrtém místě, které jako poslední zajišťuje postup do Ligy mistrů. AC je šestý s odstupem osmi bodů za svým městským rivalem.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Leonardo Bonucci z AC Milán.

Článek

Icardi, jenž je s 24 góly druhým nejlepším střelcem ligy, byl smutným hrdinou zápasu. V posledních dvou duelech nastřílel argentinský útočník šest gólů, dnes ale neproměnil ani vyložené příležitosti a o jednu trefu přišel až po rozhodnutí u videa. Ve 38. minutě se už hráči Interu radovali z vedení a míč byl ve středovém kruhu, ale Icardiho branka nebyla po zhlédnutí záznamu uznána kvůli ofsajdu.

Na začátku druhé půle měl Icardi další šanci po centru Antonia Candrevy, ale z pěti metrů netrefil prázdnou branku. V 68. minutě málem skóroval Patrick Cutrone, jeho nůžky ve stylu Cristiana Ronalda však nebyly uznány kvůli ofsajdu.

V nastavení mohl Icardi přece jen strhnout vítězství na stranu Interu, ale ve skluzu opět těsně minul odkrytou branku, tentokrát zhruba ze dvou metrů.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:
Benevento - Hellas Verona 3:0 (66. a 84. Diabaté, 25. Letizia)
AC Milán - Inter Milán 0:0
Chievo - Sassuolo 1:1 (72. Giaccherini - 90.+5 Cassata)
FC Turín - Crotone 4:1 (16., 36. a 68. Belotti, 20. Falqué - 90. Faraoni).

Reklama

Související témata: