Hlavní obsah

Slavia - Příbram 1:1Slavia doma počtvrté za sebou remizovala, tentokrát s Příbramí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Vlček 1 : 0
90. Penner 1 : 1

PRAHA

Fotbalisté Slavie Praha se ani na čtvrtý pokus za sebou na domácím trávníku nedočkali vítězství. Po remízách se Slováckem, Spartou a Jabloncem v neděli na trávníku na Strahově hráli s Marilou Příbram 1:1, když o výhru přišli až ve druhé minutě nastaveného čase po brance střídajícího Pennera.

Článek

Domácí dostal do vedení v 75. minutě Vlček. V tu dobu již Slavia hráli o deseti, když na nosítkách po faulu příbramského střelce skončil na nosítkách Švec.

První zahrozili hosté z Příbrami. Po pravé straně se prosadil Otepka a přihrával před branku, ale před nabíhajícím Polodnou na poslední chvíli odvrátil Latka. Hry byla vyrovnaná jen první čtvrthodinu, potom převzali iniciativu domácí.

Ještě ve 14. minutě vystrašil Otepka střelou ze třiceti metrů Kozáčika, který jeho ránu zneškodnil až napodruhé. Na druhé straně po kombinační akci Šventa, Lukáše Jarolíma a Fořta se dostal Vlček až před gólmana Pařízka, který však odvážným pádem pod nohy šanci zneškodnil.

Pařízek hasil nebezpečí

Domácí útočníci Fořt s Vlčkem hodně zaměstnávali obranu soupeře a ve 21. minutě Pařízek opět před Vlčkem hasil nebezpečí. Tlak Slavie sílil, hrálo se prakticky stále před brankou Příbrami. Na Vlčkův centr však nikdo z jeho spoluhráčů nedosáhl, neujal se ani trestný kop Jarolíma. Naopak domácí obrana i bez zraněných Krajčíka a Suchého měla práce minimum.

Ve 28. minutě přišla druhá velká šance Slavie. Aktivní Vlček se dostal opět až před Pařízka, který však pohotově vyběhl, snížil úhel a střelu vyrazil. Po půlhodině Formánek ukopl po zpětné přihrávce Šventa míč těsně před kopačkou Vlčka. Až v závěru poločasu mohli skórovat i fotbalisté Příbrami. Na centr Otepky z rohu z pravé strany si dobře naběhl stoper Navrátil, jenže hlavou poslal míč nad břevno.

I po změně stran měl nejvíce práce brankář Pařízek. Fořt se dostal za obranu, jeho ránu ale příbramský brankář chytil, o minutu později byl Fořt v další šanci, ale míč netrefil přesně. Na druhé straně hlavičkoval po centru z pravé strany nebezpečně Formánek, míč jen o kousek minul vzdálenější tyč. Divákům zatrnulo v 55. minutě: Svitákovu tvrdou ránu tečoval nepříjemně Polodna k pravé tyči, Kozáčik ale skvělým zákrokem míč chytil.

Penner přehodil Kozáčika

Když se již diváci začali strachovat, že domácí nedokáží vyhrát na Strahově ani počtvrté za sebou rozradostnil je Vlček. Hubáček na něj nasměroval přesný centr a Vlček hlavičkou svým pátým gólem otevřel skóre. Slávisté mohli přidat i druhý gól, po chybě hostů v rozehrávce šli Švento a Vlček na jediného obránce, ale Navrátil obětavým skluzem jejich šanci zmařil.

Sešívaní toho nakonec hodně litovali. Nejprve střídající Penner hrubým faulem poslal z trávníku na nosítkách Švece a v nastaveném čase právě on obloučkem přehodil Kozáčika vyrovnal.

Slavia Praha - Marila Příbram 1:1 (0:0)
Branky: 75. Vlček - 90.+2 Penner. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Ondo. ŽK: Penner. Diváci: 2199.
Slavia: Kozáčik - Hubáček, Latka, Dosoudil, Urbánek - Švec, L. Jarolím, Kalivoda (82, Hrdlička), Švento - Vlček (86. J. Vorel), Fořt (61. Gaúcho). Trenér: K. Jarolím.
Příbram: Pařízek - Podrazký, Navrátil, Formánek, Mácha (63. Penner) - Otepka, Hašek, Šindelář (78. Vošahlík), Sviták - Huňa, Polodna (83. Klesa). Trenér: Barát.

Reklama

Související témata: