Hlavní obsah

Titul není utopií, ujišťuje nečekaný střelec Sparty

Praha

Góly by měli hrnout jiní. Fotbalisté pražské Sparty jimi ovšem během letní přípravy skrblili, a tak se objevil nečekaný střelec. Dvě branky si spolu s Ben Chaimem připsal univerzál Mihailo Ristič. Jako jediný v rudém dresu se trefil v rozpačité víkendové generálce proti Lubinu (1:2). „Frýdkův ideální centr jsem musel trefit. Byl z toho celkem pěkný gól,“ usmívá se srbský záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (druhý zleva Mihailo Ristič) oslavují gól během generálky s Lubinem.

Článek
Fotogalerie

Dvaadvacetiletý defenzivní hráč se na Letné objevil v zimě. Přišel na roční hostování z Krasnodaru, Pražané mají opci na přestup.

Zatímco během jara téměř nehrál a jen dvakrát epizodně střídal, v létě o sobě dal víc vědět. Ve středu záložní řady Ristič těží ze spolupráce s Rumunem Stanciuem.

„Odehráli jsme teď spolu několik zápasů a cítím se po jeho boku dobře. Věřím, že naše spolupráce bude pokračovat a budeme se zlepšovat. Jsem vedle něj spokojený," líčí Mihailo Ristič.

Občas by mohl hru víc zrychlit

V generálce nastoupil při Kangově absenci v základní sestavě. „Působil lépe než v minulém utkání. Dal i hezký gól. Občas by mohl hru víc zrychlit, je to zdlouhavé. Ale nejde jen o něj, takových hráčů je víc. V kombinaci nám chybí rychlejší přechod, spoustu akcí přehráváme," hodnotí jeho výkon trenér Pavel Hapal.

Spartě příprava nevyšla, ze sedmi zápasů jen dva vyhrála. Je tedy reálné, aby znovu vyhlásila nejvyšší cíle a útok na titul?

„Určitě ligu vyhrát můžeme. Máme kvalitu i nejlepší hráče v lize, takže titul určitě vyhrát můžeme. Sparta je velký klub, takže naším cílem je rozhodně ligu vyhrát," ujišťuje Ristič.

Ligu začnou Letenští v sobotu domácím duelem proti Opavě. „Trénovali jsme velmi dobře a tvrdě. Snad se úspěchy brzy dostaví," doufá srbský univerzál.

Reklama

Související témata: