Hlavní obsah

Budějovice - Ostrava 2:2Rajtoral zachránil Baník před porážkou v Č. Budějovicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Táborský 1 : 0
49. Rajtoral 1 : 1
61. Homoláč 2 : 1
85. Rajtoral 2 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic nedokázali ani v šestém utkání za sebou Ostravu porazit, přestože dvakrát vedli. Táborský a Homoláč jim sice zajistili náskok, ale Rajtoral dokázal pokaždé vyrovnat. Jeho druhá trefa z voleje pět minut před koncem znamenala remízu 2:2. Českým Budějovicím se do sestavy vrátil po trestu kapitán Horejš, a to jako by jim dodalo potřebnou jistotu.

Článek

Na rozdíl od minulého domácího duelu se Zlínem totiž začali s velkým elánem, za což se hned po sedmdesáti sekundách dočkali sladké odměny. Útočník Svátek vyškolil jesličkami ostravského mladíčka Mičolu, přesně zacentroval na Táborského a ten poslal hlavičkou Jihočechy do vedení.

Hosté mohli v 6. minutě odpovědět, ale Varadiho pokus zprava se mezi tyče nevešel. Baník sice po inkasované brance držel míč častěji na svých kopačkách, ale nebezpečnější byli stále domácí fotbalisté. Ve 12. minutě vysunul pěknou kolmicí Plocek Svátka, kterého jen za cenu žluté karty zastavil Čoupek. Následný centr českobudějovického Černého nebezpečně proletěl šestnáctkou, ale nikdo z nabíhajících fotbalistů ho nezasáhl.

Ostrava se pokoušela hrát aktivně, její centrované míče však obrana Dynama spolu se svým gólmanem v pohodě odvracela. Navíc Baník ve snaze o vyrovnání otevíral hru, což rychlým domácím útočníkům vyhovovalo. Po jednom z protiútoků utekl ve 28. minutě po levé straně agilní Svátek, přihrál před branku Plockovi, ale ten ve skluzu mířil jen do náruče ostravského brankáře Rašky. Zbytek první půle měli míč častěji ve své moci hosté, jejich převaha však byla platonická.

Druhý poločas ale začal pro jihočeský tým pořádným šokem. Ve 49. minutě zapomněli domácí na pravé straně na volného Rajtorala, který si obhodil Žižku a první střelou hostů mezi tyče překonal Filipka. O pět minut později mohl opařeným Jihočechům zasadit druhý úder Varadi, ale jeho pokus z několika metrů skvěle zneškodnil Filipko.

Oba celky předváděly atraktivní útočný fotbal, který zahřál necelé čtyři tisíce fanoušků. V 61. minutě prokřehlým domácím fanouškům ještě více rozproudil krev Homoláč. Budějovický obránce totiž umně vložil kopačku do trestného kopu Černého z dobrých pětatřiceti metrů a rozvlnil síť za ostravským Raškou. Za pět minut mohl z brejku rozhodnout Svátek, jeho střelu však hostující gólman vykopl.

Baník v posledních dvaceti minutách přišpendlil domácí k vlastní šestnáctce a zdálo se, že je jen otázkou času, kdy hosté srovnají. Stalo se tak pět minut před koncem, kdy se po zmatcích v jihočeské obraně podruhé parádně z voleje trefil muž zápasu Rajtoral. Oba dnešní soupeři tak po remíze 2:2 prodloužili svoji ligovou neporazitelnost už na čtyři utkání.

Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava 2:2 (1:0)
Branky: 2. Táborský, 61. Homoláč - 49. a 85. Rajtoral. Rozhodčí: Královec - Lhoták, Pelikán. ŽK: Horejš, Volešák, Černý, Svátek - Střihavka, Čoupek, Lukeš, Marek, Mičola. Diváci: 3819.
České Budějovice: Filipko - Kladrubský, Horejš, Homoláč, Žižka - Plocek (86. Adamec), Volešák, Dvořák, Černý (81. Jeslínek) - Svátek (73. Peroutka), Táborský. Trenér: Cipro.
Ostrava: Raška - Marek, Klimpl, Besta, Čoupek (75. Magera) - Rajtoral, Bystroň, Lukeš, Mičola (65. Tomašák) - Varadi (57. Žůrek), Střihavka. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: