Hlavní obsah

Sešívaní poprvé bez bodů, navíc přišli o Deliho. Boleslav si pořádně zastřílela

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi deklasovali v sobotním utkání 5. kola nejvyšší soutěže nováčka z Opavy, když jej zdolali 6:1. Hattrickem se blýskl útočník Komličenko. Liberec doma prohrával s Bohemians, ale nakonec dovedl zápas k remíze 1:1. Ze Zlína se stává specialista na góly v posledních minutách. V nastavení duelu s Teplicemi dal vítězný gól týmu trenéra Michala Bílka Jakubov. Ve večerním šlágru fotbalisté Slavie prohráli s Jabloncem v Edenu 0:2, když nedali gól ani z penalty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Miroslav Stoch v běžeckém souboji s jabloneckým soupeřem během utkání 5. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Prokletý Jablonec zuří v Edenu. Slavia natáhla šňůru zápasů s Jabloncem bez výhry na jedenáct utkání. Tentokrát dokonce tým Jindřicha Trpišovského nezískal ani bod. Zklamání po vyřazení z Ligy mistrů od Dynama Kyjev tak nabralo grády. Sešívaní se sice snažili, ale chvíli před poločasem jim zasadil první úder Doležal.

Po pauze sudí odpískal za ruku Trávníka ve prospěch Pražanů penaltu, jenže Hrubý ji kapitánovi Slavie Škodovi zneškodnil. Navíc ze hry musel zraněný stoper Deli, na Slavii se hrnula jedna negace za druhou. A když v 77. minutě podruhé udeřil Holeš, bylo jasné, že si Jablonec připíše do tabulky tři body. Slavia v tomto ročníku nejvyšší soutěže naopak poprvé nebodovala.

Ševci ze Zlína s povedeným vstupem do ligy v zádech přivítali Teplice. Během první půe se však skóre neměnilo. Nakonec ale domácím znovu vyšla parádně koncovka, ve čtvrté minutě nastavení rozhodl o výhře nad Teplicemi Jakubov.

Klokani přijeli na horkou půdu u Nisy. V dosavadních 16 duelech tam nezvítězili a získali jen 3 body za remízy. Liberec to navíc podle statistik na Bohemians umí, prohrál jediný z posledních osmi vzájemných zápasů. Jenže tentokrát si v první půli užili gólové radosti jen hosté z Prahy, když chvíli před přestávkou skóroval Reiter a zadělal na překvapení. To však odvrátil krátce po přestávce střídající Mashike Sukisa. V závěru se ještě hodně zlobili hráči Bohemians na sudího, který neuznal jejich branku na 2:1.

Mladá Boleslav nastoupila doma proti Opavě po dlouhých 14 letech a od začátku měla duel pod kontrolou. Už ve třetí minutě se trefil do sítě nováčka útočník Komličenko a stejný hráč po dvaceti minutách náskok navýšil. Za chvíli sice korigoval Helebrand, ale ještě před poločasem přidal Takács třetí gól Středočechů a dal jim na cestu do kabin větší klid. Středočeši pokračovali v kanonádě a ta se nakonec zastavila na skóre 6:1.

Program 5. kola:
Pátek
Dukla - Slovácko 1:2
Sobota
Liberec - Bohemians 1:1
Branky: 52. Sukisa - 42. Reiter.
Zlín - Teplice 1:0
Branka: 90+4. Jakubov.
Ml. Boleslav - Opava 6:1
Branky: 3., 21. a 58. z pen. Komličenko, 44. a 53. Takács, 67. Ladra - 27. Helebrand.
Slavia - Jablonec 0:2
Branky: 44. Doležal, 77. Holeš
Neděle
15:00 Karviná - Plzeň
18:00 Sparta - Příbram
Pondělí
18:00 Olomouc - Ostrava

Reklama