Hlavní obsah

Strašně jsem chtěl být první, láteří kapitán Sparty. Horší je ztráta, ví kouč

Praha

Rýsoval se jim ideální scénář. Od Ščasného ke Ščasnému. Fotbalisté pražské Sparty se pod vedením stejného trenéra po dvou letech zase mohli ohřát na prvním místě ligové tabulky. Jenže čtyři minuty před koncem duelu s Příbramí o potřebnou výhru přišli. „Nechci říkat, že není důležité vést tabulku. Je dobré, když můžete být po pěti kolech první. Horší jsou ovšem ztracené dva body. Neporazili jsme oslabenou Příbram, mohli jsme dál mít plný počet bodů,“ lituje Zdeněk Ščasný, že jeho tým promarnil více než poločas dlouhou přesilovku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Josef Šural a Nicolae Stanciu.

Článek
Fotogalerie

Naposledy vedli tabulku po 4. kole před dvěma lety. Sobotní porážka Slavie s Jabloncem jim naservírovala ideální šanci k návratu na výsluní. Stačilo tak málo. Doma porazit nováčka z Příbrami.

„Na tabulku se kouká blbě, protože jsem chtěl být první. Co jsem ve Spartě, tak jsem nikdy první neskončil a hrozně jsem si přál teď vést. Říkal jsem to před zápasem i klukům, ale zase se nepovedlo. Nevím, kdy se tam posunu," běduje kapitán Josef Šural.

Jeho tým kopal penaltu, od konce první půle hrál proti deseti a během druhého poločasu dovršil obrat skóre. Přesto jen remizoval 2:2.

Zmobilizovat se před derby

„Ztráta dvou bodů. Takový zápasy si musíme pohlídat s přehledem a vzhledem k průběhu hry vyhrát minimálně o dvě branky," štve Šurala první bodová ztráta v sezóně.

„Chyběla nám trpělivost v ofenzivní fázi. Chyba jsou jak neproměněné šance, tak i oba inkasované góly. Byli jsme připravení na brejkové situace soupeře, ale obě jsme nedokázali nijak ubránit. Trestuhodné," líčí trenér Zdeněk Ščasný.

Spartu teď do reprezentační přestávky čekají ještě dvě pražská derby. V Ďolíčku s Bohemians a pak doma s Duklou.

„Pokud jsme dobrý tým, tak se musíme zmobilizovat a hrát tak jako před tím," věří Ščasný, že se mužstvo z první bodové ztráty rychle vzpamatuje.

Reklama

Související témata: