Hlavní obsah

Bílek kritizoval Šimáka: Vůbec nebojoval pro tým

Jan KrůtaPrávo

Pořádně naštvaný byl v neděli bezprostředně po remíze 1:1 v Mostě kouč fotbalistů Sparty Michal Bílek. V kabině dal co proto záložníkovi Janu Šimákovi, který mohl přidat pojišťovací druhý gól, ale s vyloženou šancí naložil lajdácky. V pondělí trenér Sparty kritizoval svého svěřence otevřeně.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jan Šimák prý ve Spartě skončí.

Článek

Ještě na nedělní tiskové konferenci ale Bílek konkrétního viníka odmítal označit. "Jeden z hráčů vůbec nebojoval pro tým a strašně mě zklamal," řekl Bílek. Na přímý dotaz, zda měl na mysli Šimáka, odpověděl: "Jméno si nechám pro sebe."

V pondělí však už byl konkrétnější. "Šimák týmu nepomohl. Dokonce jsem přemýšlel, že ho vystřídám," prozradil trenér na www.sparta.cz. Šimák naskočil do hry až na posledních 20 minut a na trávníku se spíš jen poflakoval. "Nechci ale říkat, že nám Honza prohrál zápas. Jen mohl odevzdat víc práce pro mužstvo. Někdy se nedaří, ale každý to musí odjezdit," dodal.

"Zápas mi nevyšel, to se někdy stává. Ale nemyslím si, že bych nebojoval. Trenér má ovšem na takové hodnocení právo a kritiku musím přijmout," řekl sparťanský záložník.

Zřejmě v zimě odejde

Hned po nedělním zápase se v kuloárech tvrdilo, že pro něj byl poslední v dresu Sparty. Klub se s ním prý v zimě rozloučí. Stejně jako s některými dalšími. "V žádném případě nelze dělat po jednom zápase velké závěry. Do konce podzimu chybí včetně Poháru UEFA čtyři zápasy. Až poté budeme hodnotit přínos jednotlivých hráčů," uvedl Bílek, pod nímž tým v deseti ligových zápasech nepoznal hořkost porážky.

V neděli byli nejlepšími hráči Sparty oba útočníci: Libor Došek a Jan Rezek. "Potřebovali jsme tady vyhrát, konečný výsledek je špatný. Místo, aby nám narostla křídla a přidali jsme druhý gól, necháme Most vyrovnat. Zbytečně jsme přestali hrát, nechápu to," přiznal Došek, který se trefil poosmé v sezóně. V tabulce ligových kanonýrů se dělí o prvenství s mladoboleslavským Peckou.

"Libor je typický střední útočník, na kterého chodí do vápna většina centrů a přihrávek. Padá mu to tam, což je pro nás jen dobře," chválil spoluhráče Rezek. Sám nádherně založil akci, která Doškově trefě předcházela. "Nebylo to nic zázračného," odmítal chválu. "Hrát do otevřené obrany a souboje jeden na jednoho, to je moje silná stránka," přiznal nakonec.

Když Most v samém závěru vyrovnal, Rezek už vše sledoval z lavičky. "Střídání bylo vynucené, měl jsem toho plné kecky," vysvětloval. "Štve mě, že jsme neudrželi vedení. Mohli jsme Liberci a Boleslavi v tabulce víc odskočit," dodal rodák z Března, které je od Mostu jen pár kilometrů. "Měl jsem tady spoustu známých a samozřejmě větší motivaci. Získat tři body by bylo daleko veselejší."

Reklama

Související témata: