Hlavní obsah

Nizozemská nadvláda nad fotbalovou Barcelonou pokračuje

BARCELONA

Fotbalisty Barcelony povede v příští sezóně Frank Rijkaard. Bývalý nizozemský reprezentant a trenér národního týmu 'oranjes' na lavičce vystřídal Radomíra Antiče, který sice před časem prodloužil s Barcelonou kontrakt, ale nový prezident katalánského klubu Joan Laporta jej neschválil.

Foto: NRC Handelsblad

Frank Rijkaard

Článek

Rijkaard dnes vpodvečer podepsal se španělským týmem smlouvu na celé čtyři roky. "Je to velká šance ve skvělém klubu. Přicházím ve chvíli, kdy musíme tvrdě pracovat pro budoucnost," prohlásil Rijkaard po slavnostním podpisu.

Klub měl dříve zájem i o Rijkaardovy krajany Guuse Hiddinka, který v této sezóně dovedl k titulu Eindhoven, a Ronalda Koemana, bývalého obránce modročervených.

Nizozemci tak prodloužili svou trenérskou nadvládu nad jedním z klenotů španělského fotbalu. Vše začal v roce 1988 Johan Cruyff, který na lavičce vydržel až do roku 1996. Rok po něm nastoupil Louis van Gaal, který odešel v roce 2000 a znovu se vrátil loni v září. Při své druhé zastávce ale vydržel jen pár měsíců, letos v lednu se musel poroučet. Čtyřicetiletý Rijkaard je třetím nizozemským koučem Barcelony.

Reklama

Související témata: