Hlavní obsah

Jaký trest napaří strahovský tribunál Barošovi? I trenéři jsou zvědaví na dnešní verdikt disciplinárky

Praha

Učinil sice pokání a za úlet v ligovém duelu se Slavií se ex post omluvil, je ovšem otázkou, zda projevená lítost Milanu Barošovi pomůže. „Uvědomuje si, že přestřelil, ale zatracovat bychom ho neměli,“ věří reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý, že trest vynesený disciplinární komisí při dnešním odpoledním strahovském sezení nepovede ostravského útočníka k úvahám o konci fotbalové kariéry, jak se také v souvislosti s jeho excesem spekulovalo a spekuluje. Vice se trenéři vyjadřují v přiloženém videu.

Co říkají fotbaloví trenéři na zákrok a chování Milana Baroše? Video: Sport.cz

 
Článek

Úlet to byl, to před jednáním strahovského fotbalového tribunálu uznal Milan Baroš sám. Proto omluva, proto pokání na klubových stránkách Baníku.

"Mrzí mě, jak jsem reagoval, a chtěl bych se rozhodčím Ondřeji Berkovi a Zbyňkovi Proskemu za svá slova omluvit. Bohužel jsem neudržel emoce plynoucí z náročnosti zápasu a pocitu velké křivdy, s níž jsem se zkrátka v dané chvíli nedokázal vyrovnat," uznal Baroš, odmítl však, že by do souboje se Součkem šel s úmyslem zranit protihráče.

„Měl se ale omluvit hned druhý den. Alespoň v novinách. Vždyť jeho reakce byly skutečně za hranou," promluvil na Barošovu adresu bývalý reprezentační trenér Dušan Uhrin, jemuž vadí, že pokání přišlo s prodlevou tří dnů.

„Když se na celou situaci zpětně podíval, musel sám uznat, že udělal chybu, takže se musí za své reakce stydět. Tak zkušený hráč, jako je Milan, se musí ovládat a projevovat respekt," přidává bývalý kapitán a trenér reprezentace a v současnosti předseda komise rozhodčích Jozef Chovanec.

„Odsuzuji ho, ale zároveň ho dokážu i pochopit. Jak ho znám, dává do každého zápasu všechno a dělá vše, aby jeho tým zvítězil. Jenže jeho reakce už byly skutečně za hranou," dokáže se vcítit do Barošova rozpoložení trenér reprezentační jednadvacítky Vítězslav Lavička.

Šestatřicetiletému Barošovi určitě přitíží vražení do sudího, zatahání za ruku čtvrtého arbitra, a hlavně pak vulgární výlevy na adresu rozhodčích. Zvláště, když se hlavní sudí Berka v zápise o utkání neopomněl zmínit, jakými slovy častoval jeho i čtvrtého rozhodčího Proskeho.

Otázkou samozřejmě je, jak disciplinární komise Barošovo počínání vyhodnotí a jaký trest nad ním vynese. Může mu zastavit činnost na dvě, ale i třeba šest soutěžních utkání, kdyby však vyhodnotila jeho počínání jako obzvlášť hrubé, může mu napařit stop i na devět měsíců.

O verdiktu disciplinární komise, která zasedne odpoledne na Strahově, budeme samozřejmě informovat.

Dostane podle vás Milan Baroš stopku na pět či více utkání?
Ano
62,8 %
Dostane nižší trest
37,2 %
Celkem hlasovalo 6075 čtenářů.

Reklama

Související témata: