Hlavní obsah

Fotbaloví veteráni Sparty nestačili v hokejové bitvě na mládí

PRAHA

V obraně bok po boku Jiří Novotný s Michalem Horňákem, před nimi v ofenzivě operující Martin Frýdek s Horstem Sieglem. Sparťanské legendy se po čase znovu sešly v jednom týmu, aby oprášily někdejší úspěšnou spolupráci, ale místo kopaček nazuly brusle a v exhibičním hokejovém utkání vyzvaly své mladší nástupce z letenské kabiny.

Článek

V prestižním klání sice dlouho vedli "staří", ale závěrečnému náporu dravého mládí v třetí třetině neodolali a nakonec odešli z ledu poraženi 8:13. "Chtěli jsme vyhrát, teď budeme od mladých pořád poslouchat, že jsou lepší. Dal jsem čtyři góly, víc už jsem prostě pro úspěch udělat nemohl," zlobil se po utkání naoko záložník Pavel Horváth, kterého si hned po zápase cestou do kabin jeho spoluhráči z vítězného týmu hlasitě dobírali.

Horváth navíc musel vstřebat zklamání z fingované šarvátky se Zdeňkem Pospěchem. "Horvi nám sliboval, jak nám to nandají, tak se na něj už těšíme. Staříci jsou holt špatní, nemají na to," smál se na celé kolo gólman Tomáš Grigar.

Ten i dnes zůstal věrný brankářskému řemeslu, jen místo obvyklých rukavic navlékl lapačku, vyrážečku a na nohy si připnul betony. "Na ledě jsem byl asi po pěti letech. Vůbec neumím bruslit, takže jsem radši zase zalezl do kasy," líčil Grigar, jehož některé zákroky vyvolaly všeobecný údiv.

Siegl musel shánět staré kamarády

"Zdálo se mi, jako by tam snad chvílemi měli půjčeného Salfického," kroutil hlavou nad Grigarovým uměním asistent trenéra Michala Bílka Horst Siegl, známý milovník hokeje a také kamarád řady sparťanských hokejistů.

I Siegla dnešní prohra mrzela. Líto mu bylo i to, že se dnes do hokejové bitvy nepustili další zkušení sparťané, kteří mohli tým "starých" posílit. Jen na střídačce v civilu zůstali třeba Tomáš Řepka, Libor Došek a Radoslav Zabavník, brankář Jaromír Blažek už navíc vyrazil do lázní léčit svalové zranění. A kouč Michal Bílek také zůstal jen na střídačce. "Dřív jsme měli přetlak, dnes je to naopak, mladší generace asi neumí bruslit. Musel jsem tak říct starým kamarádům, aby nám šli pomoci," vysvětloval Siegl přítomnost Novotného, Frýdka a Horňáka.

Siegl, vyhlášený kanonýr z fotbalových trávníků i hokejových hal, navíc nedal ani jeden gól. "Budeme muset zaplatit občerstvení do kabiny na poslední páteční trénink," prozradil Siegl, o co se dnes v holešovické T-Mobile aréně hrálo. Siegl měl jasno, kdo za prohru může. "Je to Rezek. Než přišel, tak jsme pořád vedli. Pak naskočil a šlo to s námi z kopce. Hlavní je, že jsme našli viníka," obrátil debatu zase v žertovný tón Siegl.

Sylvestre to na bruslích neustál

Sparťané se dnes při hokeji, kterým tradičně zakončují podzimní část sezony, královsky bavili. Hlavní atrakcí byl především francouzský záložník Ludovic Sylvestre, který se poprvé v životě postavil na brusle.

Nejprve mu dobrou půlhodinu trvalo, než se oblékl do výstroje, pak byl na vozíku odvezen až před ledovou plochu, a jakmile na ni vkročil, plácl sebou s nevinným úsměvem na zem. Sylvestre pak raději zápas pozoroval jen zpoza mantinelu.

"Hokej jsem několikrát viděl v televizi, ale realita je úplně jiná. I když se mi to moc líbí, je to pro mě přece jenom asi nebezpečný sport," přemítal Sylvestre, zatímco kapitán Tomáš Sivok litoval, že ani letos nemohl do hokejové bitvy zasáhnout. "Loni jsem nehrál kvůli kolenu, teď mám zase problémy s břišními svaly. Přitom mám hokej strašně rád, tak mi to snad vyjde za rok a klukům ukážu, jak se to má hrát," doufal Sivok.

Reklama

Související témata: