Hlavní obsah

Brno nechystá žádné změny v kádru fotbalistů

BRNO

Žádné změny v hráčském kádru nechystá vedení fotbalistů Brna v zimní přestávce první ligy. Po podzimní části soutěže jsou Brňané na šestém místě v tabulce a vedení klubu pomýšlí na útok na start v Poháru Intertoto a případně i na Pohár UEFA.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

"Všichni hráči mají u nás platné smlouvy. Kádr se nám podařilo stabilizovat. Proto nepočítáme s tím, že by někdo v zimě odešel," řekl na dnešní tiskové konferenci předseda představenstva 1. FC Brno Karel Jarůšek. Z hostování ve Slovácku se vrátí útočník Pavel Vrána a z Českých Budějovic záložník Michal Belej. "Po těžkém zranění chceme Belejovi pomoci, aby se dostal zpět do prvoligového kádru," uvedl Jarůšek.

V zimní přestávce se vrátí do Brna z hostování v různých klubech celkem jedenáct hráčů. Trenér Josefa Mazura ale počítá se zařazením maximálně tří těchto fotbalistů do zimní přípravy s prvoligovým týmem.

Nový stadión za Lužánkami

S umístěním po podzimní části jsou Brňané spokojeni. "I když máme stále rozdílné výsledky v zápasech doma a venku," poznamenal Mazura. V devíti podzimních zápasech na hřištích soupeřů získali jeho svěřenci pouze pět bodů, vstřelili soupeřům jedinou branku a deset gólů inkasovali.

"Výsledky i náš herní projev venku jsou pro mě zklamáním. Určitě jsme měli lépe zvládnout zápasy v Olomouci, Zlíně, Uherském Hradišti i v Kladně. Venku jsme polovičním týmem, příčiny vidím v psychice," řekl Mazura.

Stále reálnější podobu získává podle funkcionářů brněnského klubu výstavba nového fotbalového stadiónu za Lužánkami. "Už jsme jednali s brněnským primátorem Milanem Onderkou a nového stadiónu bychom se měli dočkat co nejdříve. Nechali jsme si vypracovat studii. Optimální kapacita nového stadiónu bude třicet tisíc diváků, což by mělo na brněnské poměry být dostatečné. Stadión pro padesát tisíc diváků by se do úzké kotliny nevešel," řekl předseda dozorčí rady 1. FC Brno a zástupce hlavního sponzora stavební společnosti Skanska Jaroslav Stibůrek.

Dosud známý program přípravy:
4. ledna: zahájení přípravy,
13. ledna, 11:00: Olomouc - Brno (Tipsport Cup, skupina Brno),
15. - 20. ledna: soustředění na šumavském Špičáku,
21. ledna, 13:30: Brno - Zlín (Tipsport Ccup),
28. ledna, 13:30: Slovácko - Brno (Tipsport Cup),
31. ledna, 14:00: FC Brno - Jakubčovice,
3. února, 13:30: Brno - Artmedia Bratislava (Tipsport Cup),
10. - 11. února: případná účast na finálovém turnaji Tipsport Cupu (Praha),
15. - 25. února: soustředění na Kypru (tři zápasy v jednání),
4. března, 14:00: Brno - Čáslav.

Reklama

Související témata: