Hlavní obsah

Slavia - Ml.Boleslav 3:2Po výpadku v závěru se Slavia o triumf strachovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Škoda (penalta) 1 : 0
51. Stoch 2 : 0
73. Olayinka 3 : 0
87. Komličenko 3 : 1
90. Komličenko (penalta) 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Dlouho měla bitva Slavie s fotbalisty Mladé Boleslavi v 18. kole nejvyšší fotbalové soutěže jednoznačný průběh, jenže výpadek domácích borců v závěru utkání přinesl nečekané drama. Nicméně ani dvě trefy kanonýra Komličenka neodvrátily prohru Středočechů v šestém vzájemném utkání v řadě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z vedoucího gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Domácí první půli jednoznačně dominovali, po úvodních minutách vyplněných nespočtem soubojů ve středu pole převzali režii zápasu. Po kombinacích se dostávali do nebezpečných střeleckých pozic a hosté hasili problémy většinou jen za cenu rohových kopů.

Ve skvělé pozici se tak octl hlavičkující Škoda, ale mířil těsně nad branku. Po třinácti minutách pak poslal do pokutového území nadýchaný centr Stoch, ale Deliho hlavičkový pokus Šeda skvostně vyrazil. Bravurně si poradil i s ránou Stocha, jehož našel zpětnou přihrávkou ve velkém vápně Zmrhal.

Sílící tlak vyvrchol po dvaceti minutách, kdy Ďžafič v pokutovém území stáhnul Deliho a z nařízeného pokutového kopu poslal Škoda domácí do vedení - 1:0.

Hosté byli naprosto neškodní, za celý první poločas se vůbec nepropracovali ke střele, natož aby mohli reálně pomýšlet na vyrovnání. Naopak po několika dalších situacích mohli prohrávat mnohem výrazněji, ale domácí střelci, v čele se Stochem, neměli přesnou mušku.

Krátce po obrátce získali Pražané klid, když Traoré pasem přes šířku hřiště našel rozběhnutého Stocha, který z hranice velkého vápna mířil přesně - 2:0.

Středočeši nebyli schopni jakékoliv reakce, zato Pražané se hnali za navýšením náskoku. Nejvíce nebezpečný byl Olayinka. Jenže v 57. minutě jeho pokus z levé strany zastavilo břevno. O deset minut později po hodině hry se Olayinka vřítil do pokutového území opět z levé strany, ale jeho dělovku pod břevno Šeda vyrazil. Na třetí pokus se ale domácí útočník dočkal, když hlavou dopravil do sítě centr Stocha - 3:0.

Hosté se až za rozhodnutého stavu zmohli na korekci, kterou zařídil jejich nejlepší střelec Komličenko. První pokus ruského kanonýra ještě Kolář lapil, v úplném závěru však byl krátký na dělovku z hranice velkého vápna mířící přesně k tyči - 3:1. V nastaveném čase pak vyrobil nesmyslný pokutový kop Traoré a ruský střelec ve službách Mladé Boleslavi nabídnutou příležitostí nepohrdnul - 3:2.

Ani šestnáctý, respektive sedmnáctý střelecký zásah hostujícího kanonýra nic nezměnil na triumfu Pražanů, kteří v nejvyšší tuzemské soutěži v posledních osmi zápasech nenašli přemožitele, přičemž sedmkrát slavili vítězství.

Slavia Praha - Mladá Boleslav 3:2 (1:0)
Branky: 20. Škoda z pen., 51. Stoch, 73. Olayinka - 86. a 90.+2 z pen. Komličenko. Rozhodčí: Proske - Kotík, Hock. ŽK: Džafič, Hubínek, Mareš, Matějovský. Diváci: 9091.
Slavia: Kolář - Coufal (79. Zelený), Kúdela, Deli, Bořil - Souček (82. Matoušek) - Zmrhal, Stoch, Traoré, Olayinka - Škoda (75. Mešanovič). Trenér: Trpišovský.
Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Hůlka, Král, Mareš - Hubínek (85. Kateřiňák), Takács - Ladra (71. Novák), Džafič (62. Matějovský), Přikryl - Komličenko. Trenér: Weber

Reklama

Související témata: