Hlavní obsah

Zamíří talentovaný stoper do Sparty, nebo Slavie? Zájem je i v zahraničí

Teplice

Řeší, jak se vypořádají s odchodem své opory. Kádr fotbalistů Teplic nejspíše opustí dvacetiletý stoper Alex Král. „Jako trenér počítám s tím, že Alex odejde,“ říká na rovinu kouč Stanislav Hejkal. O mládežnického reprezentanta mají zájem obě pražská S, ve hře je ale i zahraniční angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zůstane Alex Král i nadále v Teplicích?

Článek

Na přestupovém trhu patří mezi nejžhavější zboží. Král už byl na konci srpna jednou nohou v Bordeaux. Dokonce se byl osobně podívat na kvalifikační duel o Evropskou ligu proti ukrajinskému Mariupolu. Tehdy však ve francouzském klubu panovaly rozbroje mezi tehdejším trenérem Poyetem a majitelem. Výsledek konfliktu bylo, že Poyet, jenž si Krále vytipoval, odstoupil. A právě změna trenéra den před podpisem smlouvy ve francouzském klubu Králův odchod zmařila.

Vzhledem k tomu, že se 1. ledna otevírá přestupové okno, zájem klubů o Královy služby se zintenzivnil. „Zájem je velký. I ze zahraničí," potvrzuje přestupové spekulace sportovní ředitel Štěpán Vachoušek. „Ozvala se Sparta i Slavia. Já ale Alexovi říkám, ať nevybírá podle lukrativnosti nabídky, ale podle toho, kde bude stabilně hrát," dodává někdejší záložník severočeského klubu.

Pro Krále by byl pikantní návrat do Slavie, kde se v únoru loňského roku nedomluvil na prodloužení smlouvy a následně odešel na sever Čech. Hráč je momentálně se svými spoluhráči Patrikem Žitným a Davidem Vaněčkem na dovolené v Thajsku.

Podle aktuálních zpráv od předsedy představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka je Králův příchod na spadnutí.

„Finalizujeme jednání s Alexem Králem. Trenér i sportovní ředitel říkají, že to je jeden z nejtalentovanějších hráčů své generace. Jestliže vyrůstal ve Slavii, chceme usilovat o to, aby se do ní vrátil," napsal Tvrdík na Twitter.

Je si jist, že nabídka z Edenu předčí i tu ze Sparty: „Jsme bytostně přesvědčeni, že sem chce Král jít. Máme ústní dohodu s hráčem i jeho agentem."

Oficiální nabídka však ještě do Teplic nepřišla. „Myslím, že jednání teprve na začátku ledna naberou na intenzitě," upřesňuje Vachoušek. „Já už počítám s tím, že Alex odejde," je smířený Hejkal.

Teplice se vedle pravděpodobného odchodu Krále musejí vypořádat i s absencí svého nejlepšího střelce Davida Vaněčka. Urostlý útočník, jenž si připsal sedm branek, míří do skotských Hearts. Zároveň v klubu končí i další forvard, Marek Červenka. Naopak hostování Martina Jindráčka z Ústí nad Labem se přeměnilo v přestup.

„Stoprocentně chceme dalšího útočníka. Možností je příchod zahraničního hráče i hráče z české nejvyšší soutěže. Sice chceme prioritně mít své hráče, může se ale stát, že přijde někdo na hostování. Peníze na útočníka jsou," upozorňuje Vachoušek.

Kde bude pokračovat na jaře stoper Alex Král?
Ve Spartě
37,5 %
Ve Slavii
31,8 %
Zamíří do zahraničního klubu
27,4 %
Bude hrát nadále v Teplicích
3,3 %
Celkem hlasovalo 7416 čtenářů.

Reklama

Související témata: