Hlavní obsah

Zlín zahájil přípravu s novou posilou Vyskočilem

ZLÍN

S jedinou novou posilou Martinem Vyskočilem zahájili ve středu po dovolené přípravu fotbalisté čtrnáctého týmu tabulky Tescomy Zlín. Trenérovi Pavlu Hoftychovi naopak chybí slovenští fotbalisté Martin Bielik s Jurajem Škripcem, s nimž už vedení klubu pro jarní část soutěže nepočítá. Nejisté je také další zlínské působení dlouhodobě zraněného Jana Žemlíka a Mariana Farbáka.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Zlínští fotbalisté se sešli na prvním tréninku už v úterý odpoledne, ve středu a ve čtvrtek absolvují lékařské testy v Olomouci. "Do soboty mají fotbalisté volný režim. Dostali pouze doporučeno, kolik kilometrů mají v tomto období odběhat. Ostrá příprava začne až příští pondělí," řekl trenér Pavel Hoftych, který chce rozložit dlouhou zimní přestávku do několika bloků.

"Není potřeba spěchat, času na přípravu je dostatek. Jiná situace by byla, kdyby začínala liga už v polovině února," dodal Hoftych. Jeho tým čekají dvě soustředění v Luhačovicích a ve Zlatých Moravcích, zbytek času bude trénovat v domácích podmínkách. Hlavní zápasovou náplní Tescomy bude start na Tipsport Cupu.

Základní kádr Zlína mohou opustit slovenský středopolař Lukáš Opiela, o kterého se zajímá norský Lilleström, a v hledáčku českých prvoligových klubů je také obránce Vlastimil Vidlička. Ten má nabídky z Baníku Ostrava, Mostu a Mladé Boleslavi. "O oba hráče je zájem, jejich odchod ale musí být vyvážený. Což znamená získat za ně v případě odchodu adekvátní náhradu," řekl Hoftych, který touží po ostravském útočníkovi Liboru Žůrkovi. Mezi vyhlédnutými posilami je i záložník Tomáš Pilař, který odchází z Mostu.

Přípravu se Zlínem zahájil i brankář Zdeněk Zlámal, jenž je v týmu na hostování ze Sparty. "Zatím je jeho další start v našem klubu v jednání. Dovedu si představit, že bychom měli i na jaře tři kvalitní brankáře, Kromě Zlámala i Baránka a Kořínka," poznamenal Hoftych.

Reklama

Související témata: