Hlavní obsah

Na podzim Severočeši mistra zválcovali, proto Plzeň prahne po odvetě

Plzeň

Jasně že prahnou po odvetě. „Vždyť na podzim nás Jablonec zválcoval,“ připomíná plzeňský trenér Pavel Vrba před jedním ze sobotních šlágrů 23. ligového kola třígólový výprask, který si jeho mistrovský tým odvezl ze severu Čech. „Měli jsme tehdy složitější období, neboť se nám výsledkově nedařilo ani v domácí soutěži, ani v Lize mistrů,“ dodává s přesvědčením, že podobné týdny se na jaře už opakovat nebudou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Chramosta oslavuje s jabloneckými spoluhráči gól proti Plzni v podzimním duelu, který Severočeši vyhráli 3:0.

Článek

Třeba i proto, že se Plzeň už může plně koncentrovat jen na ligu. S pohárovou Evropou se rozloučila v chorvatském Záhřebu, domácímu poháru dala vale už na podzim, takže má přece jen víc času na přípravu, odpočinek a atak na vedoucí příčku Slavie.

V dnešním odpoledním duelu s Jabloncem se jí nabízí možnost se na rivala z Edenu bodově dotáhnout. Tedy alespoň do neděle, kdy na Slavii čeká vršovické derby na stadionu Bohemians.

„Mluvit u volnějším programu a větší pauze mezi jednotlivými zápasy je relativní. Vždyť předtím hráči nepoznali volno dva měsíce," naráží Vrba na nabitý termínový kalendář, se kterým se musel jeho tým vyrovnávat.

Se spoustou zranění a absencemi zaviněnými karetními tresty samozřejmě také. I proto třeba angažování bývalého sparťanského stopera Jakuba Brabce last minute...

„Teď už se situace pomalu lepší, neboť zranění a distancovaní hráči se pomalu vrací. Hubník si trest odseděl, Kopic začal po operaci kotníku opět trénovat, takže na jedenáct míst sestavy začíná být velký přetlak," netají plzeňský kouč, že má teď příjemnější starosti než ještě před pár týdny a že je sám zvědav, jak se jeho hráči s konkurencí vyrovnají. „Zvláště, když v minulém kole v Opavě zahrála nově vytvořená stoperská dvojice Pernica - Brabec dobře," kvitoval výkon obou hráčů po jubilejné třísté výhře Viktorie v nejvyšší soutěži.

S Jabloncem to Plzeň nebude mít snadné ani doma.

„Chceme vyhrát, chceme bodovat. Minule v Mladé Boleslavi se nám to nepovedlo, ale doufám, že podobně nešťastný závěr nás už nepotká," vracel se jablonecký trenér Petr Rada ke gólu inkasovanému ve třetí minutě nastavení, který připravil jeho tým o remízu.

„Dostat takovou branku v nastaveném čase, to není o špatné formě nebo snad nepřipravenosti, ale jen o štěstí. A stejně tak tomu bylo v předchozím domácím zápase Jablonce s Opavou, kdy také dostal gól čtyři minuty před koncem. Kdyby se hrál fotbal jen 85 minut, měli by Severočeši o tři body víc a v tabulce by figurovali výš," je si Vrba vědom, že nebude vůbec jednoduché Jablonec porazit.

I trenérovi Radovi se totiž marodka vyprazdňuje. „Vrátil se Hübschman, jehož zkušenosti jsou pro nás hrozně důležité, připraven je i Kratochvíl, který zahrál v prvním jarním zápase v Olomouci velice slušně, jenže pak se zranil. Kádr se rozšířil, takže teď aby se nás konečně drželo i štěstí," přeje si jablonecký kouč před zápasem v Plzni, který začíná v 15 hodin.

Reklama

Související témata: