Hlavní obsah

Starku překvapilo propuštění z vazby, těšil se na rodinu i fotbal

PRAHA

Prezidenta příbramského fotbalového klubu Jaroslava Starku prý zaskočilo to, že byl v úterý v podvečer propuštěn z pankrácké vazební věznice. Během tří měsíců ve vězení podle svých slov zažíval jedny z nejtěžších chvil v životě a nyní věří, že se prokáže jeho nevina. Starka se po návratu na svobodu těšil především na svoji rodinu. Ale hodně mu prý chyběl i fotbal a celý příbramský klub.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jaroslav Starka

Článek

Když se v úterý dozvěděl o tom o svém propuštění z vazby, domníval se, že je pouze obětí žertu. "Primář v pankrácké nemocnici se se mnou loučil, říkal, že jsem propuštěn. A já myslel, že si jenom dělají srandu. Ani když jsem byl před branami věznice, tak jsem nevěřil. Tam (ve vězení) se totiž nedá věřit ničemu," řekl novinářům Starka, který byl v polovině listopadu společně s dalšími šesti lidmi zadržen kvůli podezření z únosu otce podnikatele Radovana Krejčíře.

Starkovy první kroky z vězení poté, co v Praze zařídil nejnutnější formality, vedly v úterý za rodinou do Příbrami. "Tři měsíce bez ní byly hodně těžké, protože jsme pořád byli zvyklí být spolu a já jsem na rodinu hodně fixovaný. A velmi složité byly hlavně Vánoce. Když jsem se v úterý večer potkal se ženou, tak to bylo na slzu," vzpomínal Starka.

Ten si ve středu dopoledne po dlouhé době mohl na vlastní oči vychutnat fotbalový zápas. Příbram na přípravném turnaji Tipsport Cup v Praze hrála s Viktorií Žižkov a Starku potěšilo jasné vítězství jeho týmu 4:0. "Večer se určitě mrknu i na zápas reprezentace v Belgii. Dlouho jsem fotbal neviděl, chyběl mi," uvedl Starka.

Klub řídila přísná manželka

Starkovi fotbal během tříměsíčního pobytu ve vazbě prý opravdu hodně scházel; hned ve středu ráno se vypravil do sídla příbramského klubu, kde probíral novinky s některými hráči i s trenérem Jiřím Kotrbou. Žhavou otázkou je udržení klíčového hráče Rudolfa Otepky, o nějž má vážný zájem pražská Slávia. "Takhle konkrétní věci jsme ale ještě zdaleka neřešili. Večer si s trenérem sednu a probereme to. Když to bude výhodné i pro nás, asi mu bránit nebudu," upozornil Starka.

Starka, který ve vězení zhubl 12 kilogramů, si ale přehled o dění udržoval i v minulých týdnech, kdy příbramský klub formálně řídila jeho manželka Kateřina. "Nikdy jsem ji do fotbalu nechtěl zatáhnout, protože to prostředí je složité. Ale manželka je přísný šéf, udělala správné kroky a zaslouží za to velikou pochvalu," řekl Starka.

Uvědomuje si, že jej na jaře čeká hodně práce. Příbram totiž přezimovala v ligové tabulce na sestupovém předposledním místě. Starka ale věří, že Příbram se bude i v příští sezóně pyšnit první ligou. "Snad se to přes zimu srovná a ještě se o tu záchranu popereme. Ostatně v Kotrbovi máme velmi dobrého trenéra, který je nám schopen pomoci k udržení," řekl Starka.

Způsob zatčení byl jen šaškárnou

Ve vězení prý hodně přemýšlel o svém případu a zatčení, dodnes třeba nechápe, za jakých okolností došlo v listopadu k jeho zadržení na dálnici mezi Prahou a Příbramí. "Byla to jenom šaškárna, která stála jen hodně peněz, ale na lidi to udělalo asi dobrý dojem. Každý si asi myslí, že na toho Starku něco musí mít, když ho zatýkali za takových okolností," líčil Starka.

Příbramský šéf má za to, že se jeho zadržení mohlo odehrát mnohem méně dramaticky. "Mohli mě sebrat kdekoliv a úplně v klidu, nic bych proti tomu neměl. Nějaká inspekce by měla to zatčení prošetřit," tvrdil Starka.

Zaskočen byl i tím, že během tří měsíců ve vězení nebyl ani jednou předvolán k výslechu, kde byl podle svých slov připraven předložit důkazy o své nevině. "Z toho usuzuju, že na Starku asi nic nemají," prohlásil. Dál trvá na tom, že s kauzou uneseného Krejčíře staršího nemá nic společného. "Nemám žádné pochyby o tom, že si s tím moje obhajoba poradí," dodal Starka.

Reklama

Související témata: