Hlavní obsah

Hunal přestupuje z Teplic do Příbrami

PŘÍBRAM

Zkušený fotbalový obránce Tomáš Hunal po necelých pěti letech opouští Teplice a přestupuje do Příbrami, které bude na jaře pomáhat se záchranou v nejvyšší soutěži. Třiatřicetiletý hráč ve čtvrtek v Marile podepsal blíže neupřesněnou smlouvu s tím, že pokud bude v létě o jeho služby zájem v zahraničí, bude moci odejít. Řekl to prezident příbramského klubu Jaroslav Starka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

S Teplicemi se už Tomáš Hunal radovat nebude.

Článek

Hunal už ve čtvrtek v Příbrami, které po podzimu patří předposlední místo v lize, poprvé trénoval. Tým kouče Jiřího Kotrby v něm získá nového vůdce defenzivy. Bývalému hráči pražské Slavie a Žižkova by v létě v Teplicích skončila smlouva, Příbram za něj prý nemusela platit žádné odstupné, pouze převezme kontrakt, který měl v severočeském klubu.

Příbram po návratu svého šéfa Starky, který byl minulé úterý na kauci propuštěn z vazby, pokračuje v mohutném posilování kádru. Ve středu Středočeši získali ze Sparty na hostování záložníka Marka Jungra, v nejbližších dnech by měl být dotaženo i hostování dalšího středopolaře Lukáše Vaculíka z Mladé Boleslavi. Už během ledna přišli do Příbrami z Teplic záložník Dušan Tesařík s útočníkem Emilem Rilkem a mladoboleslavský záložník či krajní bek Jaromír Šmerda.

V Hunalovi ale Marila ulovila suverénně největší posilu. Spolehlivý zadák patřil pokaždé k nejlépe hodnoceným ligovým obráncům, v soutěži nasbíral už 281 startů a zaznamenal čtyři branky. Když v létě roku 2002 opouštěl ve zlém Žižkov, obvinili ho někteří spoluhráči z toho, že úmyslně vypustil závěrečný zápas sezony se Slavií, v němž Viktorii kvůli prohře těsně unikl titul.

Teplice sice uvolnily Hunala, ale teď řeší, co bude s brankářem Tomášem Poštulkou, kterému také v létě končí smlouva. Poštulka ani s prvoligovým týmem neodcestoval na soustředění na Kypr a připravuje se individuálně. V nejbližších dnech by se mělo rozhodnout o jeho dalším osudu. "Během pátku by mohlo být jasněji," řekl ČTK ředitel teplického klubu František Hrdlička.

Reklama

Související témata: