Hlavní obsah

Fotbalisté Budějovic získali na hostování libereckého Holendu

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisty sedmého celku prvoligové tabulky Českých Budějovic posílí útočník reprezentační jednadvacítky Jan Holenda. Jednadvacetiletý střelec se nevešel do kádru mistrovského Liberce, kde od roku 2005 hostuje z pražské Sparty, a tak jaro stráví na hostování na jihu Čech.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

"Jednání jsou téměř dotažena, Holenda odchází hostovat do Českých Budějovic. Pouze je třeba dořešit některé administrativní úkony," řekl dnes ČTK sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

České Budějovice se po odchodu útočníka Jana Svátka, který na podzim v Dynamu hostoval z Jablonce, poohlížely po náhradě. Nakonec se podařilo trenérovi Františku Ciprovi získat Holendu, jenž se nevešel do užšího kádru libereckého kouče Vítězslava Lavičky. "Bylo mi řečeno, že jsem v současné době šestým útočníkem. Mám si hledat nové angažmá a to také činím," řekl v rozhovoru pro Českobudějovický deník Holenda.

Jeho příchod potvrdil i Cipro, novou posilu by měl uvítat na prvním tréninku již dnes a ve středu ji zařadit do sestavy pro přípravné utkání proti Jihlavě. "Ta jednání byla hodně složitá, ale teď už snad jeho příchodu nic nezabrání," prohlásil kouč.

Gentlemanská dohoda

Holenda tak dnes s Libercem nezamíří na herní soustředění na Kypr. "Honza by zřejmě nepatřil do základní sestavy. Pro něj i reprezentační výběr do jedenadvaceti let bude lepší, když jaro odehraje v týmu, kde bude nastupovat pravidelně," uvedl v tiskové zprávě Lavička. "S Honzou jsme měli gentlemanskou dohodu, že pokud nebude mít místo v základní sestavě, bude moci odejít. Teď tu dohodu tedy plníme," dodal liberecký kouč.

Holenda začínal kariéru v pražském Motorletu, odkud v roce 1997 zamířil do Sparty. Jednu sezonu poté strávil v Drnovicích a od roku 2005 hostoval v Liberci. Odehrál 56 ligových zápasů, v nichž nastřílel 11 branek.

Reklama

Související témata: