Hlavní obsah

Weber se stane devátým hráčem se 400 ligovými starty

JABLONEC NAD NISOU

Mezi legendy české fotbalové ligy se v neděli v souboji Sparty s Jabloncem zařadí kapitán Severočechů Jozef Weber, který si připíše 400. start v nejvyšší soutěži. Stane se tak prvním hráčem ze současných prvoligových fotbalistů, který se do "klubu čtyřstovkařů" dostane. Rekordmanem je Jaroslav Šilhavý, který odehrál v první lize 465 zápasů.

Článek

Fotbalista slovenského původu má navíc velké štěstí, neboť slavné chvíle se dočká tam, kde s nejvyšší soutěží v sezoně 1989/90 začínal. Ještě při startu tohoto ligového ročníku byl Weber až třetí v pořadí, ale Horst Siegl s Jiřím Novotným už v mosteckém kádru nefigurují. První zamířil do Sparty dělat asistenta, druhý zamířil do Chmelu Blšany, aby zde pomáhal zachránit druhou ligu.

"Mám radost, že takový výjimečný zápas zažiju právě na Spartě, kde jsem sám první ligová utkání odehrál," uvedl před svátečním duelem muž, který je v Jablonci uznávanou osobností a prodlouženou rukou trenéra Petra Rady. V žertu dodal, že bude spokojen, když odehraje všechny letošní zápasy, a o možnosti, že by se pokusil předstihnout i rekordmana Šilhavého, raději ani nemluví.

O tom, jak mu klub k jubileu pogratuluje, zatím nebylo rozhodnuto. "Uvidíme, zda se domluvíme se Spartou, aby ke gratulaci mohlo dojít přímo na Letné. Ale připomeneme to určitě i v prvním domácím duelu, je to pro nás významný okamžik," tvrdí ředitel klubu Petr Flodrman.

Odchovanec žilinského fotbalu, který v letošním roce oslaví už 37. narozeniny, přišel na Letnou v sedmnácti letech, ale za Spartu si zahrál pouze v sezóně 1989/90. Následovaly tři roky v Chebu a pak už další ligová štace v Drnovicích, odkud přišel před osmi lety do Jablonce. Ve svých dosud odehraných 399 zápasech vstřelil 25 branek.

Reklama