Hlavní obsah

Liberec má velké ambice i po odchodu opor

LIBEREC

Fotbalový Liberec má v jarních ligových bojích jako obhájce titulu dál velké ambice i přesto, že mužstvo opustili např. Tomáš Zápotočný, Marek Čech a na poslední chvíli i útočník Zbyněk Pospěch. O prvenství v lize však nikdo nahlas nemluví.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

„Vnímám názory veřejnosti i fanoušků, že jsme mužstvu pustili hodně žilou. Nechci však spekulovat, jak se to promítne do ligy. Jako úřadující mistr musíme mít co nejvyšší ambice. Uvnitř týmu i nadále panuje zdravá touha po úspěchu, ale necítíme potřebu to ventilovat ven. Chceme jít cestou každodenních malých pokroků,“ uvedl trenér Vítězslav Lavička.

O uvolněný post brankářské jedničky se v přípravě prala trojice Hauzr, Bolek a Uvarenko. Podle informací Práva bude chytat nejzkušenější z nich, Hauzr. Novou stoperskou dvojici s Košťálem vytvoří po odchodu Zápotočného Slovák Brezinský, jehož si Liberec stáhl z hostování v Mladé Boleslavi.

Po uvolnění Holendy do Českých Budějovic opustil včera klub další útočník: Zbyněk Pospěch podepsal čtyřletou smlouvu v norském Odd Grenlandu. Liberec dostane odstupné asi 25 miliónů korun. „Je to nejdražší přestup v historii klubu. Jednání trvalo tři hodiny, Zbyněk pak absolvoval zevrubnou lékařskou prohlídku,“ prozradil hráčův agent Ondřej Chovanec.

„Nakouknout do zahraničí v optimálním fotbalovém věku pro mě byla výzva. Chci se prosadit, a pokud se to podaří, mohlo by se mi otevřít okno do Anglie. Z norské ligy tam chodí hodně hráčů,“ řekl Právu Pospěch, který se dnes vrací domů a ve středu letí zpět do Norska. S týmem pak odcestuje na soustředění na Kypr, norská liga startuje 9. dubna. „Na Liberec budu vzpomínat rád. Dal mi šanci v lize a byl to odrazový můstek k přestupu,“ dodal Pospěch.

Kapitánskou pásku oblékne znovu Janů 

„Trochu se nám zúžily útočné varianty,“ posteskl si Lavička. „Přesto si myslím, že ofenzíva má svou kvalitu hlavně díky Nezmarovi, o jehož příchod z Ružomberku jsme usilovali už od léta. Honza je stmelovacím typem, jaký potřebuje každý celek,“ poznamenal Lavička.

Staronovým kapitánem se místo Zápotočného stal obránce Tomáš Janů, který v této roli přivedl Slovan už v roce 2002 k historickému titulu. „Osobně cítím větší zodpovědnost, ale jsou to příjemné povinnosti. Chceme pokračovat v tom, co jsme začali na podzim, a probojovat se do evropských pohárů,“ uvedl Janů.

Reklama