Hlavní obsah

Plzeň - Ml.Boleslav 0:0Boleslav protáhla sérii neúspěchů venku, nevyhrála ani v Plzni

PLZEŇ

Fotbalisté Plzně a Mladé Boleslavi se v nedělním 18. kole první fotbalové ligy rozešli bez branek. Zatímco pro domácí je bod s favoritem úspěchem, Středočeši znovu prodloužili svou sérii bez výher na venkovních hřištích trvající od září a ztratili další dva cenné body v jarních bojích o titul.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Slunečné počasí a jarní ligový start přilákaly do hlediště ve Štruncových sadech početné publikum. Před výkopem se ozývalo od fanoušků přání hlavně v jarní premiéře neprohrát, ale jejich fotbalisté na skvěle přípravném trávníku dělali všechno proto, aby tomu tak nebylo.

Lépe do zápasu totiž vstoupili hosté, kteří si počínali jako správný favorit a už v prvních deset minutách si dokázali vypracovat dvě nadějnou šanci. Byl i ní nově zvolený boleslavský kapitán Matějovský, který poslal v páté minutě míč přesně na hlavu Kopice, ale ten branku těsně minul. Stejně dopadl i útočník Holub, jehož střelu ve 12. minutě vyrážel Daněk.

Domácí se rozehrávali pomaleji, jako by měli ostych ze soupeře, který na podzim hrával Pohár UEFA. Při posunutí tvořivých hráčů do krajů sestavy bylo zřejmé, že nelze očekávat kdovíjakou kombinační hru, a hra to potvrdila. Plzeňští dnes vsadili především na rychlé brejky do otevřené obrany, které se jim ale nedařily. Několik slabých pokusů mimo brankáře Millera nemohlo vystrašit, snad jen Róthova střela z 35. minuty si zasloužila pozornost.

Müller vystrašil Millera

Nejblíže k vedení měli Západočeši těsně před poločasem, kdy si Müller postavil míč k trestnému kopu 35 metrů od branky a jeho dělovka Millera v brance soupeře pořádně vystrašila.

Poslední slovo před poločasem ale měli stejně hosté, protože Kysela se ve 45. minutě dostal k hlavičce, kterou brankář Daněk jen s největším vypětím vytlačil mimo.

Vyrovnaná hra bez dramatických okamžiků pokračovala i po přestávce. Až po hodině hry se zvedla aktivita domácích, ovšem v 70. minutě měli možnost vstřelit gól hosté, jenže Rajnochovu hlavičku Daněk znovu kryl.

Zatím 75 minut oba týmy důsledně bránily, v závěru se i zásluhou několika střídání začal na chvíli hrát aktivnější fotbal. Šanci natož branku to ale nepřineslo ani na jedné straně.

Viktoria Plzeň - Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Adámek - Goňa, Ondo. ŽK: Fillo, Malcharek, Róth, Jarolím - Rajnoch, Brunclík. Diváci: 6385.
Plzeň: Daněk - Limberský, Müller, Rada, Smola - Malár (65. Krbeček), Jarolím, Procházka, Róth (90. Šíma) - Fillo, Malcharek (86. Psohlavec). Trenér: Levý.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Kysela, Matějovský (73. Mikolanda), Abraham, Dittrich (80. Brunclík) - Holub (84. Ordoš), Pecka. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: