Hlavní obsah

Na Spartě je po nedělním debaklu dusno, trenér Bílek věří v obrat

PRAHA

Dusná atmosféra vládla v pondělí ve fotbalové Spartě Praha. Nedělní rekordní prohra s Jabloncem pořádně naštvala nejen fanoušky, ale také klubové vedení. Proto dopolední hodnocení zápasu od trenéra Michala Bílka bylo velmi kritické, dokonce se kvůli tomu zpozdil na desátou hodinu plánovaný trénink. Koučova tvrdá domluva v kabině oddálila začátek tréninku o pětačtyřicet minut.

Článek

Na Bílkovi ale bylo i potom vidět, že debakl 0:3 ještě nestrávil a první půlhodinu přípravy strávil stranou od týmu v hlubokém zamyšlení, poté aktuální dění rozebíral s kapitánem týmu Tomášem Řepkou.

Bílka zjevně trápí především nasazení, s nímž tým do zápasu vstoupil. "Některé věci jsme si řekli v kabině hned po utkání a dnešní hodnocení bylo adekvátní tomu, co se na hřišti dělo," prohlásil Bílek v pondělní poledne. Ve složení týmu prý ale chybu nevidí. "Sestava byla ta nejlepší, nejsilnější, která byla v danou chvíli možná," uvedl na klubovém webu.

Zklamání je podle něj o to větší, že v závěru podzimu se tým dokázal s těžkými okamžiky vyrovnat. Ale nyní jako by se vrátil o rok a půl zpět. "Na podzim jsem udělali hodně práce a mužstvo dokázalo, že umí bojovat. Jenže mimo dvou hráčů se včera totéž mužstvo položilo," řekl trenér. Přes neuvěřitelně slabý výkon však věří, že rychle dojde k obratu. "V našich silách je, abychom se oklepali. Byla to lekce, ze které se musíme poučit," mínil Bílek.

Nového kapitána nenechal debakl vyspat 

Kapitán týmu Tomáš Řepka ještě stále nechápal, co se vlastně stalo. "Je to hrozné. Věděli jsme, že právě v tomto duelu se můžeme odrazit k titulu, jenže asi právě to nás nakonec možná srazilo," zhodnotil s denním odstupem propadák zkušený fotbalista.

Sám prožíval prohru hodně emotivně, pořádně se ani nevyspal. "Seděl jsem doma a přemýšlel nad tím, proč se to stalo. Je to pro mě zavazující, protože jsem kapitán, dal jsem na to hlavu a teď přišlo tohle...," vyprávěl Řepka. Zůstává prý ale optimistou, jeden dobrý zápas může podle něj tým znovu nakopnout. "Máme před sebou Příbram a už zápas s ní nás může nastartovat. Parta je ve Spartě dobrá, v ničem takovém problém není, jen se musíme oklepat," tvrdil Řepka.

Pondělního tréninku se na hřišti nezúčastnili všichni hráči: Jan Šimák, Marek Kulič a Jan Rezek zůstali po neděli v péči lékařů, kvůli přetrvávajícím bolestem zad nebyl se spoluhráči ani Libor Došek, který vyrazil do posilovny. Radost Bílkovi tak udělal alespoň Michal Kadlec, který po zranění už začal s přípravou.

Reklama

Související témata: