Hlavní obsah

Kulič: Místo karet přišly góly

Střeleckou mušku našel útočník Sparty Marek Kulič. Gól reprezentačního forvarda rozhodl nedělní utkání Příbram - Sparta. Letenští zvítězili 2:0 a opět se vrátili do čela prvoligové tabulky.

Článek

V čem vidíte příčinu zlomu ve výkonu Sparty oproti zápasu s Jabloncem?

Především v odpovědném výkonu všech na trávníku. Chtěli jsme zápas s Jabloncem odčinit a dokázat, že to byl jen výpadek, který už se nesmí opakovat.

Dočkal jste se prvního gólu v tomto ligovém ročníku. Co pro vás znamená?

Čekal jsem opravdu hodně dlouho, od května minulého roku. Trefoval jsem se v přípravě a v pohárech, ale v lize pořád nic. Novináři to pořád psali, což je jejich práce. Teď to přišlo a je to pryč. Doufám, že přidám i další.

Jak byste tu trefu popsal?

Po standardce nadzvedl Zdeněk Pospěch míč a já tam byl sám na malém vápně. Povedlo se mi to trefit, takže jsem spokojený.

Navíc jste si připsal asistenci...

Honzovi Šimákovi jsem dával už před tou gólovou přihrávkou jeden balón, ale bylo to pozdě, obránci ho dostihli. Tentokrát jsem to lépe načasoval. Po rohu domácích jsme šli do brejku. Byla to i na pohled pěkná akce.

Vám se v Příbrami docela daří, čím to?

Snad přišel zlom. Když jsem odtud odešel do Českých Budějovic a vrátil se s nimi, dostal jsem tady červenou kartu. Pak jsem přijel k Litavce s Mladou Boleslaví a zase jsem byl vyloučen, takže o nějakém štěstí jsem moc mluvit nemohl. Až teď se Spartou se to zlomilo. Dal jsem tady gól v poháru a teď i v lize.

Co pro Spartu znamená vedení v tabulce?

Zatím to je návrat alespoň na jeden den. Ale Slavii tím dostaneme trochu pod tlak, kdybychom remizovali nebo prohráli, byla by klidnější. Takhle musí vyhrát. Doufám, že budeme na první příčce hlavně po posledním ligovém kole.

Reklama

Související témata: