Hlavní obsah

Nováček Dittrich rozhodl lehkým gólem

MLADÁ BOLESLAV

Ještě začátkem února se chystal Jaroslav Dittrich v Sokolově na druhou ligu, pak se ale ambiciózní Mladá Boleslav rozhodla pětadvacetiletého záložníka otestovat a zjistit jeho využitelnost pro nejvyšší soutěž. V přípravě obstál, a tak se kluby domluvily na půlročním hostování. Jenže bývalý student Palackého univerzity pěkně motá trenéru Uhrinovi hlavu.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

„Počítal jsem, že začnu spíše z lavičky. Mým hlavním přáním bylo poměřit se s klukama, kteří hráli na podzim evropské poháry a zjistit, zda mám na první ligu,“ směje se Dittrich.

Kvalitními výkony v přípravném období si však řekl o místo v základní sestavě Mladé Boleslavi pro úvodní duel jara v Plzni. Na levé straně během 78 minut při ligovému debutu nezklamal. Včera proti Jablonci byl proto znovu v základní sestavě a do mozaiky startů v nejvyšší soutěži přidal dalších šedesát minut. A vyšperkoval je prvním ligovým gólem. „Byl docela lehký,“ culil se krajní záložník.

„Viděl jsem, že Honza Kysela je rychlejší než jablonečtí stopeři a měl jsem takové tušení, abych se do akce zapojil. Když pak ke mně Špit míč vyrazil, jen jsem se soustředil, abych balón nasměroval na branku a netrefil obránce ve skluzu,“ líčil první gól nedělní ligové bitvy s Jabloncem.

Studium střídá fotbal

I v dalším průběhu si počínal velmi dobře a vysloužil si pochvalu kouče Dušana Uhrina: „Dittrich byl velice aktivní. Minule hrál v Plzni zleva, proti Jablonci zprava, což je mu vlastnější. Snaží se klukům vyrovnat ve vysokém nasazení, které jsme se naučili v pohárech. Ještě tam není optimální síla, proto jsem ho střídal.“ Nepříliš zvučná mladoboleslavská posila si je jistého handicapu vědoma. „Fyzicky na tom nejsem špatně, ale na přechod do první ligy si teprve zvykám,“ uznal borec, který se fotbalem živí teprve druhý rok.

„Ještě před dvěma lety jsem totiž studoval vysokou školu v Olomouci obor tělocvik a zeměpis. Fotbal jsem dělal vyloženě ve volném čase,“ culil se odchovanec pardubického fotbalu. Snažení o univerzitní diplom vzdal ve čtvrtém ročníku studia. „Nezvládl jsem rozhodující zkoušku. Tak jsem se vrhnul na fotbal. Rodiče mě moc nepochválili,“ přiznal Dittrich.

Věří, že se trvale uchytí v nejvyšší soutěži. „Kluby se už předem domluvily, že se hostování v létě může změnit v přestup. Mně se v Mladé Boleslavi moc líbí. Kluci mě přijali super. Teď je pouze na mně, abych ukázal, že do týmu trenéra Uhrina patřím,“ pokrčil rameny subtilní záložník.

Reklama