Hlavní obsah

Remíza těšila spíše Kladeňáky

ZLÍN

Rozdílné pocity u hráčů obou mužstev vyvolala bezbranková remíza v sobotním prvoligovém duelu na zlínské Letné. Zatímco kladenští fotbalisté zvedli po závěrečném hvizdu radostí ruce nad hlavy, domácí borci opouštěli hřiště se svěšenými hlavami.

Článek

„To, jak důležitá bude plichta ve Zlíně z hlediska boje o záchranu, se ukáže až časem. Pro nás je v tuto chvíli rozhodující, že jsme si udrželi na Zlín uklidňující čtyřbodový náskok,“ tvrdil kouč Kladna Miroslav Koubek.

Farbák měl v plánu běžet až do Průhonic

Podle něj bylo jeho mužstvo na soupeře velmi dobře připraveno. „Věděli jsme, že na nás Zlíňané vyrukují s agresivní nátlakovou hrou a vysokými centry do šestnáctky. Dokázali jsme je výtečně eliminovat,“ pochvaloval si Koubek, jemuž pomáhal při určení taktiky obránce Marian Farbák, jenž ještě na podzim oblékal zlínský dres.

„Co jsem o Zlínu věděl, to jsem trenérovi řekl,“ potvrdil Farbák, jenž se dostal na hřiště na konci prvního poločasu místo zraněného Šimůnka. „Měl jsem obrovskou motivaci, protože jsem byl docela naštvaný, že mě zlínské vedení v zimě propustilo. Těší mě, že jsem se mohl remízou aspoň trochu pomstít,“ prozradil. Farbák mohl být ještě spokojenější, kdyby krátce po přestávce proměnil stoprocentní šanci. „Bylo to z nacvičeného signálu po přímém kopu. Bohužel jsem mířil těsně vedle. Kdybych dal vítězný gól, asi bych běžel radostí až do Průhonic,“ říkal s úsměvem.

Nedařily se kombinace

Ten naopak v tvářích zlínských fotbalistů scházel. „Nerozhodný výsledek je pro mě hrozným zklamáním. Vůbec se nám nedařily kombinace a chyběl nám i moment překvapení. Podali jsme moc špatný výkon,“ uznal útočník Václav Činčala, který měl ale na začátku druhé půle na kopačce vítězný gól, když zblízka trefil břevno. „Škoda že míč nešel o kousek níž,“ litoval.

Zlíňané už potřetí v řadě nevstřelili branku. Naposledy zdolali v předposledním podzimním kole Brno. Pak hráli bez gólů na Slovácku a výsledkem 0:0 skončily i jejich premiérové jarní zápasy v Mostě a s Kladnem. „Musíme se na to dívat pozitivně. Na druhou stranu to přece znamená, že jsme už čtyřikrát za sebou neprohráli. O záchranu se budeme pochopitelně prát ze všech sil dál, snad už smůlu v koncovce v příštím kole v Plzni konečně prolomíme,“ doufal kouč Tescomy Pavel Hoftych.

Reklama