Hlavní obsah

Most - Teplice 0:0Severočeské derby mezi Mostem a Teplicemi vítěze nepoznalo

MOST

Fotbalisté Mostu v nedělním utkání 20. kola první fotbalové ligy remizovali s Teplicemi 0:0. V severočeském derby měli domácí po většinu utkání územní převahu, avšak gól z ní nevytěžili. Na brejky spoléhající Teplice byly nebezpečnější, vstřelení gólu však byl nejblíže mostecký Pikl. Jeho rána z přímého kopu těsně před přestávkou ale jen orazítkovala břevno. Most tak čeká na přesný zásah již přes tři zápasy.

Článek

Mostecký trenér Zdeněk Ščasný postavil od začátku nezvykle ofenzivní sestavu. Defenzivního záložníka Pikla stáhl doprostřed tříčlenné obrany a v pětičlenné záloze si odbyl ligový debut devatenáctiletý Vincent Mendy. Teplice naopak představily hodně defenzivní jedenáctku s dvojicí štítových záložníků Klein a Sabou.

Rozdílné taktické záměry byly znát již od samého začátku. Po 35 vteřinách hry se po rychlé akci útočníka Alexandre Mendyho dostal ke střele zpoza šestnáctky mostecký Trubila, svou slabší pravačkou však poslal míč jen vedle branky. Vzápětí však Bělorus již teplického brankáře Slavíka donutil k zákroku, když stočil k bližší tyči přímý kop z pravé strany. Úvodní aktivitu Mostu pak završila Pešírova střela těsně vedle Slavíkovy levé tyče.

V tabulce o příčku lepší Teplice se z defenzivy začaly vymaňovat až po čtvrthodině hry. Džeko zakličkoval na šestnáctce, ale jeho ránu do horního růžku brankář Vaniak vytěsnil na roh. Hosté v nepříjemných útočných výpadech pokračovali i nadále. Ve 25. minutě musel opět zasahovat Vaniak proti umístěné střele Saboua z hranice velkého vápna a o čtyři minuty později jen přihlížel Dortově dorážce z bezprostřední blízkosti, která však letěla nad branku.

Vaniak vychytal Kaufmanna

Teplice postupem času přebraly iniciativu, jenže gólově ji vyjádřit nedokázaly. Džeko po několika kličkách na pravé straně pokutového území Mostu poslal míč jen nad, s táhlou střelou Kaufmana k tyči si konečky prstů poradil opět Vaniak. Přesto byli v prvním poločase brance nejblíže domácí. Už v nastaveném čase prvního poločasu se opřel do přímého kopu z osmnácti metrů mostecký Pikl a jeho rána nártem rozezvučela břevno teplické branky.

Zatímco první poločas nabídl pohledný a běhavý fotbal, po přestávce hra poněkud uvadla. Teplice se opět zatáhly před svou šestnáctku a z obranného valu vyrážely k rychlým protiútokům. V 55. minutě obral Džeko na levé straně hřiště Macka, vyměnil si míč se Štohanzlem, ale na malém vápně mu balon na poslední chvíli ukopl jeden z obránců. O čtvrt hodiny později potom aktivní Džeko prokličkoval středem hřiště a na levé straně našel rozběhnutého Verbíře, který však sám před Vaniakem míč napálil levačkou mimo.

Most sázel spíše na postupný útok, ale na pozornou obranu soupeře platily jen centry ze stran. V 73. minutě po jednom z nich vyskočil nejvýše Alexandre Mendy a hlavou tečoval míč jen o centimetry vedle levé Slavíkovy tyče. O chvíli později se neujala ani kombinační akce, na jejímž konci sebral míč z Piklovy kopačky brankář Slavík. V závěru už oba týmy sázely spíše na zabezpečenou obranu, a tak zajímavé a bojovné utkání dospělo k bezbrankové remíze. Nic na ní nezměnila ani poslední minuta. V ní utekl po pravé straně agilní teplický záložník Štohanzl, jehož centr poslal mimo Vaniakovu branku střídající Fenin.

FK SIAD Most - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Teuber. ŽK: Vozábal, Pikl, Pešír - Dort, Merzič, Džeko. Diváci: 7501 (vyprodáno).
Most: Vaniak - Hainault, Pikl, Procházka - Macek, V. Mendy (73. Štípek), Vozábal, Trubila (46. Gašparík), Zbončák - A. Mendy, Pešír. Trenér: Ščasný.
Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Krmaš, Merzič - Štohanzl, Klein, Sabou, Verbíř - Dort (78. Fenin) - Džeko. Trenér: Bartl.

Reklama

Související témata: