Hlavní obsah

Jablonec - Příbram 0:0Příbram v boji o záchranu získala cenný bod v Jablonci

JABLONEC

Fotbalisté Marily Příbram si v boji o ligovou příslušnost připsali cenný bod za nedělní bezbrankovou remízu v Jablonci a v tabulce se přiblížili na rozdíl jediného bodu čtrnáctému Zlínu. Ve 20. kole nejvyšší soutěže přesto Marila protáhla svoji šňůru bez vítězství již na deset zápasů, na tři body ze hřiště soupeře čeká dokonce už od října 2005.

Článek

Naproti tomu Severočeši ani na druhý pokus nenavázali na překvapivý triumf z úvodu jara na Spartě a stejně jako v Mladé Boleslavi vyšli gólově naprázdno.

Jablonec si sice na začátku utkání vytvořil tlak, ale vyjma jedné střely Petržely si vážnější šanci nevypracoval. V úvodní desetiminutovce zahrozili také hosté, když po rychlém protiútoku vyzkoušel Otepka pozornost brankáře Špita. Míč před ním sice skočil, ale jablonecký gólman jej i přesto stačil vytlačit na roh.

To bylo na dlouhé minuty z nebezpečných akcí vše. Fotbal poté upadl do šedi a diváci se předváděnou hrou rozhodně nebavili. Až v závěru poločasu domácí tým trochu ožil, avšak ani v těchto minutách Pařízka v bráně vážněji neohrozil.

Fukal trefil tyč

Hra se na jablonecké Střelnici příliš nezměnila ani po změně stran a jisté oživení přineslo až střídaní domácích, jejichž střed zálohy oživil mladičký Valenta. Jablonec si vytvořil optický tlak, více využíval křídelní hry, ale scházela mu finální přihrávka.

Nejblíže byli Jablonečtí ke vstřelení branky v 59. minutě. To si na Barankův rohový kop nejvýše vyskočil Fukal, hlavou se opřel do míče, ale ten se od tyče odrazil do míst, kde stál gólman Pařízek. Podle reakce obránce Fukala byl již míč za brankovou čárou, ovšem jiného názoru byli arbitři utkání, kteří na středový kruh neukázali a Fukala naopak za protesty potrestali žlutou kartu.

Křivdu, kterou jablonečtí fotbalisté od této chvíle cítili, je vyburcovala k zvýšené aktivitě. Stále častěji ohrožovali Pařízkovu branku, ovšem míč za jeho záda nedopravili. Marila se však neuchýlila pouze k bránění a snažila se o rychlé brejky, s nimiž si však jablonecká obrana v čele s brankářem Michalem Špitem poradila. Závěrečný zoufalý tlak Jablonce v kýženou branku nevyústil a když v nastaveném čase Otepkovu střelu lapil pozorný Špit, skončilo utkání bez branek. Marila tak čeká na přesný zásah již 542 minut.

FK Jablonec 97 - FK Marila Příbram 0:0
Rozhodčí: Makovička - Goňa, Kubáň. ŽK: Homola, Fukal - Hašek, Šmerda. Diváci: 4010.
Jablonec: Špit - Laciga, Homola, Fukal, Flachbart - Petržela, Kordula (77. Zábojník), Baranek, Weber (56. Valenta) - Svátek, Smíšek (81. Vošahlík). Trenér: Rada.
Příbram: Pařízek - Lesák, Halama, Hunal (46. Navrátil), Kropík - Vaculík (88. Sviták), Jungr (71. Huňa), Hašek, Šmerda, Otepka - Řezníček. Trenér: Kotrba.

Reklama

Související témata: