Hlavní obsah

Kulič: Celou dobu byli na koni, nakonec se posadili na zadek

Sparťanský útočník Marek Kulič se v dohrávaném šlágru 20. kola Gambrinus ligy blýskl dvěma zásahy do mladoboleslavské branky. Na jaře se trefil již třikrát a táhne letenský klub do bitvy o titul. Zápas byl pro jednatřicetiletého borce specifický tím, že nastoupil proti týmu, jemuž byl ještě na podzim kapitánem a lídrem. O tom, jaké je nastoupit proti svým, o reakci hostujících fanoušků i o velkém obratu v utkání vykládal Kulič bezprostředně po jeho skončení.

Článek

Hecovali jste se před duelem s nedávnými spoluhráči?

Ještě před dvěma dny jsem byl s Lubošem Peckou a jeho ženou na kafi. Nějaké popichování přes telefon ale rozhodně neproběhlo. Před zápasem se to nedělá, je potřeba mít čistou hlavu.

Marku, fanoušci Boleslavi nejprve před utkáním vyvolávali vaše jméno v dobrém, poté ale otočili, proč?

Mladoboleslavští příznivci byli skvělí rok a půl, když jsem za jejich klub hrál. Před zápasem byli také báječní, skandovali mé jméno. Já jim nemohl mávat, když teď hraji za Spartu, tak jsem jen tak pokynul rukou. Oni to ale nevzali a od té doby na mě pískali.

Jejich reakce jste těsně před koncem ještě více podnítil...

V emocích po mé druhé vstřelené brance jsem jim gestem naznačoval, že jejich pískot najednou neslyším.

Nelitujete toho, jak jste se zachoval?

Vůbec ne. Fotbal je sport plný emocí a oni to musí pochopit. Celý zápas byli na koni a nakonec se museli posadit na zadek.

Po příchodu Tomáše Juna jste se stáhl více do zálohy. Vyhovovalo vám to?

Příliš mi tato role podhrotového hráče nevyhovuje, ale trenérovi tento tah skvěle vyšel a já jsem za to rád.

Jak hodnotíte průběh utkání dvou týmů bojujících o nejvyšší příčky?

Mladá Boleslav hrála sedmdesát minut výborně a s námi to vypadalo bledě. Je skvělé, že se nám to podařilo zlomit a vyhrát. Scénář dnešních devadesáti minut připomněl zápas Slavie s Brnem.

Věřil jste za nepříznivého stavu, že se Spartě podaří s výsledkem něco udělat?

Každý pořád věří, i když to s námi opravdu nevypadalo dobře. Takto zvrátit výsledek se určitě příznivě odrazí na naší psychice. Pomůže nám to pozvednout se před dalšími důležitými zápasy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články