Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Příbram 2:1Derby ovládli Boleslavští, Příbram na body nedosáhla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Pecka 1 : 0
37. Poláček 2 : 0
83. Otepka (penalta) 2 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi bez větších potíží porazili ve 21. kola Marilu Příbram 2:1 a udrželi se ve hře o pohárové příčky. Klíčový krok k nedělní výhře ve středočeském derby udělali domácí už v prvním poločase po brankách Pecky a Poláčka, v druhém poločase si domácí náskok hlídali a ani Otepkovo snížení z penalty v závěru už na jejich vítězství nic nemohlo změnit.

Článek

Domácí vzali brzy otěže utkání do svých rukou, ale do žádné velké šance se nedostávali. Špatný výkon na Letné odskákal Palát, který se nedostal ani na lavičku. Už ve 21. minutě přišla Mladá Boleslav navíc o zraněného Ordoše, který byl po střetu s Otepkou odnesen na nosítkách, a přestože se na hřiště vrátil, brzy musel být vystřídán.

Jenže ani ztráta klíčového hráče Boleslavské nezlomila a už brzy se opřel do střely Matějovský, ovšem jeho střela z hranice šestnáctky byla sražena hostující obranou. Ovšem ve 27. minutě už hosté nestačili na další ránu domácího špílmachra, jejíž směr stačil změnit Pecka a nedal brankáři Pařízkovi šanci.

Mladá Boleslav zápasu jasně dominovala, naopak hosté měli velké potíže dostat se alespoň k domácí šestnáctce, střelu nevyslali téměř žádnou a sbírali pouze žluté karty. Nebylo divu, že ještě před poločasem přišel také druhý domácí gól a znovu u toho byl reprezentant Matějovský. Vyměnil si míč s Poláčkem a ten vstřelil svůj první ligový gól v dresu současného zaměstnavatele.

Otepka pouze upravil výsledek

Hosté působili odevzdaně a ani po pauze se toho mnoho nezměnilo. V 50. minutě navíc mohli prohrávat o tři góly, ale k jejich štěstí Rajnoch hlavou pouze nastřelil tyč. Jenže ani poté se nezdálo, že by mohli změnit svůj osud, protože domácí měli stále navrch a zdálo se být jen otázkou času, kdy přijde definitivní tečka v podobě třetího gólu v jejich síti.

Nepřinesl ho ani závar ze 75. minuty, při kterém se snažili především Holub s Poláčkem. Poté se pokoušeli překonat příbramského brankáře také Pecka a Rajnoch, ale oni neuspěli.

Hosté toho neměli příliš šancí ke zdramatizování utkání, ale sedm minut před koncem Poláček fauloval uvnitř šestnáctky Lesáka a hosté po Otepkově proměněné penaltě ještě ucítili šanci. Ovšem domácí se více stáhli do defenzivy a hosté už na vyrovnávací gól nedosáhli.

FK Mladá Boleslav - Marila Příbram 2:1 (2:0)
Branky: 27. Pecka, 37. Poláček - 83. Otepka z pen. Rozhodčí: Kocián - Kodula, Košec. ŽK: Ševinský, Rajnoch - Halama, Kropík, Řezníček, Šmerda. Diváci: 4415.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Nesvadba (54. Rolko) - Ordoš (21. Sedláček), Matějovský, Abraham, Poláček - Holub (86. Mikolanda), Pecka. Trenér: Uhrin.
Příbram: Pařízek - Lesák, Navrátil, Halama, Kropík - Vaculík (64. Eismann), Šmerda, Jungr (88. Huňa), Sviták (43. Rilke), Otepka - Řezníček. Trenér: Kotrba.

Reklama

Související témata: