Hlavní obsah

Trenér Sparty Bílek poslal Šimáka s Drobným do béčka

PRAHA

Ve fotbalové Spartě to po sobotní porážce ve Zlíně pořádně vře. Hráči místo volna na velikonoční svátky polykali tréninkové dávky a museli si vyslechnout ortel klubového šéfa Daniela Křetínského a trenéra Michala Bílka: pokuty, zpřísněný režim a přeřazení Jana Šimáka a Václava Drobného do B-týmu. Informoval o tom mluvčí Sparty Lukáš Přibyl na oficiálních stránkách klubu.

Článek

Sobotní výkon donutil k návštěvě letenské kabiny i šéfa klubu Daniela Křetínského. „Hráči si vyslechli důrazný monolog šéfa klubu, který v součinnosti s trenérem navrhl i sankce, které přijdou za nepovedený výkon ve Zlíně. „Jedná se o přeřazení dvou hráčů do B-týmu, finanční sankci a zpřísnění režimu přípravy," popsal postihy Přibyl.

Nejvíc tak hněv vedení Sparty dolehl na Šimáka s Drobným, kteří se již nezúčastní přípravy na další ligový duel s Teplicemi. „Oba byli přeřazeni do B-týmu Sparty. Ke svým povinnostem přistupovali laxně, lehkovážně a neodpovědně. Není to jen otázka jednoho zápasu. Pokud začnou dobře pracovat a uvědomí si, co to znamená pracovat ve Spartě, tak se samozřejmě můžou vrátit," řekl trenér Sparty Michal Bílek k přeřazení hráčů do béčka pro klubový web.

Kromě vyřazení Šimáka s Drobným a pokut nespecifikované výše pro jednotlivé hráče přistoupí vedení i ke zpřísněnému režimu. „Znamená to, že na stadiónu budeme trávit daleko více času. Budeme se věnovat více nejen samotným tréninkům, ale také regeneraci, vyhodnocování zápasů, sledování soupeře a tak dál. Stále je co zlepšovat," řekl Bílek.

Sparta se ocitla v situaci, kdy bude muset čekat na zaváhání rozjeté Slavie a zároveň před derby, které se hraje za dva týdny, zvládnout utkání s Teplicemi a Českými Budějovicemi. „Musíme se teď dívat především sami na sebe a dostat se z toho," řekl Michal Bílek. „Nemůžeme se teď dívat na soupeře, naše cíle jsou stále vysoké a musíme pro ně udělat všechno," dodal Bílek

Reklama

Související témata: