Hlavní obsah

Boleslavský gólman Miller znechutil Kalinovi zápas

KLDNO

Velký souboj mladoboleslavského brankáře Miroslava Millera a kladenského záložníka Václava Kaliny charakterizoval sobotní středočeské derby v 22. kole první fotbalové ligy. Jako jasný vítěz z něj vyšel o rok mladší Miller, který šestadvacetiletého domácího hráče pokaždé vychytal.

Foto: čtk

Mladá Boleslav se v sobotním zápase na Kladně z gólu radovat nemohla. Zápas skončil bezbrankovou remízou.

Článek

Čtyřikrát šel Kalina na hostujícího brankáře sám, ale ani jednou nedostal míč za jeho záda. "Jsem kopyto, takové šance se musí proměňovat," řekl novinářům Kalina. "Obránci pokaždé asi čekali, že budu přihrávat, ale já si jen hlídal, aby mi míč neodskočil. Už jsem se ale nekoukl na gólmana, Miller mi pokaždé zmenšil střelecký úhel a já selhal," uvedl domácí záložník.

Jeho celek ještě na jaře neprohrál. "To nás jistě povzbuzuje a dodává sebevědomí, ale je tam moc remíz. I proto stále hrajeme o záchranu. Potřebuje občas vyhrát, potom se nám bude dýchat podstatně lépe," dodal Kalina.

Miller má Kalinu přečteného ze zimního halového turnaje

Mnohem spokojenější byl mladoboleslavský gólman, který však za nejtěžší okamžik považoval hlavičku střídajícího Simpsona v závěru. "Kdyby to trefil lépe do mého protipohybu, tak bych byl bez šance," konstatoval Miller.

Kalinu prý dost dobře zná. "Hraji v zimě tady na Kladně halový turnaj, takže vím, co většinou udělá. Když střelce znáte, tak je to jednoduší," dodal Miller s tím, že do Kladna jeli hosté vyhrát. "Nakonec jsme za bod spokojeni, i když je to pro nás ztráta. Potřebujeme získávat body venku," řekl Miller s vědomím, že se čelo tabulky jeho celku vzdaluje.

"Doma nás tlačí diváci, hrajeme hodně útočně. Snažíme se tak hrát i venku, ale nedáváme branky," poukázal na největší problém Mladé Boleslavi. "Do konce je ještě osm kol a nic nevzdáváme, o druhou příčku se ještě popereme," uvedl odhodlaně Miller, který se na sobotní zápas těšil i proto, že bydlí nedaleko od Kladna - v Rudné u Prahy.

Reklama

Související témata: