Hlavní obsah

Příbram - Zlín 1:1Příbram zachraňovala v duelu o záchranu bod se Zlínem až v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
49. Kraus 0 : 1
90. Otepka 1 : 1

PŘÍBRAM

Důležitá bitva o záchranu v první lize mezi Příbramí a Zlína skončila remízou 1:1, kterou domácí vydřeli až díky penaltě Otepky z 90. minuty. V nastaveném čase byl ještě vyloučen hostující Opiela za faul bez předchozího karetního napomínání.

Článek

U Litavky se hrálo o záchranu, ale na hře obou týmů to příliš znát nebylo. Žádná opatrná hra na náhodu s výraznou defenzívou, spíše naopak. Trenér Kotrba poslal do hry hned tři čistokrevné útočníky a na ofenzivní hře Marile to bylo znát. Domácí se snažili odpor soupeře zlomit křídelní hrou, ale především pomocí standardních situací, po nichž si vytvořili i první šance.

Ve dvanácté minutě pálil po rohu Jungr mimo, o dvě minuty později po obdobné akci Huňovu šanci zmařil nadvakrát brankář Zlámal. Ve 22. minutě trestný kop Otepky musel zlínský gólman vyrážet nad. O tři minuty později se prosadili domácí i ze hry, ale po Rilkově ráně a Jungrově dorážce znovu úřadoval Zlámal.

Hosté sice měli méně míč na svých kopačkách, ale také oni se dostali do slibných šancí a možná byli gólu blíže než Příbram. Domácí ale také několikrát zachránil jejich brankář Pařízek. Poprvé v 15. minutě po chybě Kropíka musel hasit před Krausem, v 37. minutě skvěle vyrazil Bačův volej na roh.

Jenže domácí se nepoučili a ze své slabší levé strany krátce po pauze inkasovali. Bača našel ve 49. minutě na druhé straně Krause, který se už poučil a druhý souboj s Pařízkem vyhrál.

Opiela neudržel nervy na uzdě 

To byla pro ofenzivně laděný domácí tým těžká rána, z které se špatně vzpamatovával. Jeho hra upadala do podprůměru, místo rychlých kombinací z prvního poločasu přišly těžkopádné kombinace s centry do prázdna. První trochu slibnější akci si Příbram vypracovala až v 71. minutě, ale propagační rána Vaculíka byla pro Zlámala lahůdkou.

A pak už to byla z domácí strany především křeč. Hosté vsadili na defenzívu a bránění výsledku i za cenu několika žlutých karet za zdržování, a mále udělali důležitý krok k záchraně.

Domácí se dokázali svému osudu postavit až v posledních deseti minutách, kdy se nastěhovali před Zlámala, ale fotbalová invence jim chyběla. A když se už Příbramští přece jen dostali k zakončení, narazili na skvělého Zlámala, nebo se netrefili mezi tyče. Na dlouho největší domácí šanci vypracoval hostující Červenka, který v 80. minutě nastřelil hlavou břevno vlastní branky.

Jenže v závěru se domácí usadili před šestnáctkou soupeře a nakonec svou výraznou převahu přece jen zužitkovali: v 90. minutě nařídil sudí Paták penaltu za ruku jednoho ze zlínských obránců a Otepka vyrovnal. Hosté se nemohli se ztrátou výhry smířit a závěr utkání psychicky nezvládli. Opiela krátce po brance za faul u půlicí čáry uviděl červenou kartu.

Marila Příbram - Tescoma Zlín 1:1 (0:0)
Branky: 90. Otepka z pen. - 49. Kraus. Rozhodčí: Paták - Filípek, Pospíšil. ŽK: Jungr - Bača, Penner, Žůrek, Zlámal. ČK: 90.+3 Opiela. Diváci: 3962.
Příbram: Pařízek - Šmerda, Hunal, Halama, Kropík (59. Eismann) - Jungr, Hašek, Otepka, Rilke (65. Navrátil) - Řezníček (46. Vaculík), Huňa. Trenér: Kotrba.
Zlín: Zlámal - Vidlička, Švach, Zbožínek, Penner - Kraus (74. Janíček), Opiela, Vrtělka, Červenka (86. Zúbek) - Šmahaj, Bača (52. Žůrek). Trenér: Hoftych.

Reklama