Hlavní obsah

Jablonec - Budějovice 0:0Jablonec nezlomil své střelecké prokletí ani proti Budějovicím

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce prodloužili ve 22. ligovém kole své čekaní na přesný zásah už na 361 minut. V domácím utkání proti Českým Budějovicím si sice v závěru vytvořili tlak, ale proti spolehlivě fungující obraně se neprosadili a podruhé za sebou na vlastním hřišti jen remizovali 0:0. Jihočeši naopak odčinili domácí zaváhání s Kladnem a ve značně kombinované sestavě bez nemocného Karla Poborského vybojovali cenný bod.

Článek

První poločas dvou sousedů z tabulky nijak oslnivý fotbal nepřinesl. Hostující trenér Cipro postrádal Poborského, který měl problémy s průduškami, a potrestaného Kladrusbkého, jablonecký kouč Rada naproti tomu nemohl nasadit distancovaného Zábojníka, kterého v obranné čtveřici nahradil mladý Eliáš. První šanci od začátku utkání dostal i talentovaný Valenta.

Hru Jablonce v první půli provázela řada nepřesností a když i brejky hostů končily v domácí obranné síti, brankáři mnoho práce neměli. Za zaznamenání tak stály pouze tři šance. Ta první nastala v 7. minutě, kdy bomba Fukala z trestného kopu letěla vysoko nad. Ve 26. minutě pálil z voleje Petržela po centru Baranka, avšak míč z jeho pravačky minul svatyni českobudějovického Křížka. Největší šanci úvodní půle pak měl ve 32. minutě Svátek, který na podzim hostoval právě v jihočeské metropoli, ale efektními polonůžkami netrefil míč ideálně a ten skončil mimo branku.

Jablonec již čtyřikrát neskóroval 

Na začátku druhé půle provedl domácí trenér Petr Rada jednu změnu, když nevýrazného Zehera nahradil Smíškem. Také jeho zásluhou začal Jablonec druhou půli ofenzivněji a v 52. minutě nebezpečně hlavičkoval Homola, ale jen do náručí brankáře hostů.

Ani hosté ve druhé půli nebránili bezbrankovou remízu, a tak se hrál o mnoho svižnější fotbal než v půli první. Jenže stejně jako v úvodním dějství bez výraznějších šancí na té či oné straně. Další oživení do hry Jablonce měl přinést střídající Weber, ale krátce poté, co přišel na hřiště, měl největší šanci hostujícího Holenda. Z hranice jedenácti metrů pálil k tyči, avšak jablonecký gólman Špit byl připraven a míč zkrotil ve svých rukavicích.

S rukama v klíně nestál ani hostující trenér, který musel nejprve střídat zraněného stopera Horejše a poté se rozhodl posílit útočnou aktivitu a k Holendovi poslal do útoku Táborského. Jablonec si s přibývajícími minutami vytvořil převahu, velkou šanci měl především v 74. minutě Petržela, který se řítil na brankáře Křížka, ale bek Peroutka mu jeho střelu stačil zablokovat.

Ke gólu nevedl ani závěrečný tlak Jablonce, a tak utkání dospělo k bezbrankové remíze. Jablonec tak ani ve čtvrtém zápase v řadě nevstřelil branku.

FK Jablonec 97 - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Franěk - Handlíř, Ubias. ŽK: Eliáš - Volešák, Hrbáč. Diváci: 3625.
Jablonec: Špit - Fukal, Homola, Eliáš, Flachbart - Baranek (61. Weber), Loučka, Valenta, Petržela - Svátek (80. Vošahlík), Zeher (46. Smíšek). Trenér: Rada.
České Budějovice: Křížek - Plocek, Horejš (54. Skála), Homoláč, Peroutka - Hrbáč, Žižka, Černý, Adamec (63. Táborský) - Volešák (87. Gruber) - Holenda. Trenér: Cipro.

Reklama