Hlavní obsah

Střihavka i Matušovič dali gól svým někdejším klubům

OSTRAVA

Smírně v pondělí skončila dohrávka 25. kola fotbalové ligy mezi Ostravou a Spartou i na góly hráčů, kteří dříve působili na opačných stranách. Útočník Baníku David Střihavka dal do sítě Pražanů svou jedenáctou branku v sezoně, ale srdce ostravských příznivců pak ranil Miroslav Matušovič, jemuž diváci ještě neodpustili přestup do Sparty.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalový záložník Sparty Miroslav Matušovič.

Článek

Žádný z ligových fotbalistů neprožívá na českých trávnících takové peklo jako Matušovič v Ostravě. Sedmnáct tisíc diváků na svou někdejší modlu pískalo a hučelo při každém kontaktu s míčem. Když se Matušovič chystal rozehrát rohový kop, z tribun na něho pršely konfekty. "Když to lítá, tak to prostě lítá. Horší by bylo, kdyby mě něco trefilo," řekl novinářům po utkání.

Rozehrávání rohů od protilehlé tribuny bylo pro sparťanského záložníka nebezpečnou činností. Přesto neuvažoval, že by svou úlohu přepustil někomu ze spoluhráčů. "Nechtěl jsem náhodou někomu ukázat, že se bojím," podotkl. Na nevraživost fanoušků už prý přivykl. "Už jsem si zvykl, neprožívám to. Nikomu jsem nic neudělal, jen jsem přestoupil do Sparty," uvedl Matušovič.

To David Střihavka si vychutnal možná zápas v životní atmosféře. Osobní prožitek navíc vyšperkoval tím, že bývalému zaměstnavateli vstřelil gól. "Bylo to něco parádního, když celý stadión křičí vaše jméno. Dal jsem Spartě gól, ale žádný mimořádný pocit to není. Mám z něj radost jako z každého jiného," prohlásil Střihavka.

Reklama

Související témata: