Hlavní obsah

Poláček děkoval Károlyimu, že mohl hrát

Mistrovská naděje fotbalistů Mladé Boleslavi stále žije. Středočeský celek o víkendu zvládl první ze tří kroků a silou vůle přehrál ostravský Baník 2:0. U obou branek byl Tomáš Poláček, jednu dal, na druhou přihrál. „Kdyby si Sparta s Libercem daly po bodu, tak by to ještě mohlo být zajímavé,“ komentuje Poláček situaci v tabulce v rozhovoru pro Právo.

Článek

Můžete popsat vítězně zvládnutý duel s Baníkem?

Chtěli jsme na Ostravu vletět a to se nám povedlo. Bohužel jsme nedali druhý uklidňující gól a hosté potvrdili, že mají kvalitní tým. Měli jsme i štěstí při střele do tyče a pojistku přidali až v závěrečných minutách. Stálo nás to hodně sil, ale jsme moc rádi, že se nám povedlo vyhrát.

Jak jste viděl situaci při vašem úvodním gólu?

Gólman vyrazil míč po Peckově hlavičce ke mně. Už jsem myslel, že mi to sebere z hlavy, ale naštěstí jsem to propasíroval do brány. Byl jsem moc šťastný, protože je to moje první branka hlavou v životě na takové úrovni. Však jsem si pak radostí na hlavu i ukazoval...

Cítili jste před zápasem velký tlak?

Úplně velké nervy to nebyly, my prostě věděli, že se musíme dotáhnout na týmy před námi. Kdyby si Sparta s Libercem daly po bodu, tak to může být ještě zajímavé. My se ale hlavně soustředili na sebe, doma hrajeme hodně ofenzívně, tak jsme to chtěli zvládnout.

Ve druhé půli jste si ale koledovali o vyrovnání.

Chybělo nám trochu klidu. Měli jsme i šance, ale v koncovce a finální fázi to bylo zbrklé.

Baník vás často chytal do ofsajdu, ale vám se povedlo na hostující obranu vyzrát gólovou přihrávkou na Kyselu. Bylo záměrem sehrát tu situaci takhle?

Marek Matějovský mi sklepl balón a já se to snažil dát z první. Kysela to výborně přečetl.

Vypadalo to, že vás zápas v horku hodně vyčerpal.

Určitě. Já už dostával křeče a říkal si o střídání, které se chystalo. Ještě jsem poslal Honzu Kyselu do gólu a pak jsem si odchod ze hřiště náležitě vychutnal. Aplaus byl moc příjemný.

Po vyloučení na Slavii jste nakonec nedostal trest. Jak jste prožíval dny do okamžiku, než disciplinární komise vyřkla osvobozující verdikt?

Chtěl bych poděkovat panu Károlyimu, že mě nechal hrát. Já se Krajčíka nedotkl, stáhl jsem se včas. Cítil jsem, že jsem se ničím neprovinil, přenášela to Česká televize, tak jsem doufal, že bych nemusel dostat trest. Na záběru šlo detailně vidět, že jsem kartu dostal neoprávněně.

Reklama

Související témata: