Hlavní obsah

Slovácko - Příbram 2:0Slovácko porazilo Příbram 2:0 a stáhlo ji do druhé ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Brožík 1 : 0
45. Görner 2 : 0

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

V souboji posledních dvou týmu tabulky zvítězilo Slovácko nad Příbramí 2:0 brankami Brožíka a Görnera a stáhlo ji s sebou do druhé ligy. Poslední kolo už na tom za týden nic nemůže změnit, přestože Zlín a Olomouc v pondělí také prohrály.

Článek

Slovácko se představilo v nejsilnější sestavě i s brankářem Drobiszem, obránci Šuškavčevičem a Inemanem a také útočníkem Ivanou, přestože z domácího tábora před utkáním proskakovaly zprávy, že je chce majitel klubu Jan Řezník šetřit. Právě Řezník byl po většinu zápasu terčem domácích fanoušků, kteří se dožadovali skandováním i různými transparenty jeho odchodu.

Utkání dlouho nabízelo ve vedru dost nezáživnou podívanou. Příbram měla sice územní převahu, do koncovky se však dostala pouze zřídka a lehké střely brankář Drobisz s přehledem kryl. Slovácko se blýsklo první nebezpečnou akcí v 11. minutě, kdy Ivana z pravé strany prověřil ostrou střelou brankáře Pařízka.

Sestupovou větev si podřízla po necelé půlhodině hry Příbram sama. Uprostřed hřiště se srazili dva zadáci hostí, míč se odrazil k Ivanovi, jenž poslal přesnou přihrávkou do sólového úniku Brožíka. Ten s přehledem zakončil únik přesnou přízemní střelou k levé tyči. Do výkonu Příbrami se stále více dostával chaos, navíc ještě před poločasem po svalovém zranění opustil hřiště na nosítkách jeden z tvůrců hry Lesák. Těsně před odchodem do šatny přidalo Slovácko v nastaveném čase druhý gól. Ivana krátkou přihrávkou na pravé straně našel Brožíka, jenž prodloužil míč na Görnera, který tvrdou střelou pod břevno překonal Pařízka.

Ani po změně stran se Příbram nevzchopila k takovému odporu, který by znamenal výsledkový zvrat. Aktivněji hrající Slovácko kontrolovalo hru, dostávalo se také přes chybující obranu soupeře častěji do vyložených šancí. Úniky Filipského i Racka z levé strany ale stačil brankář Pařízek krýt. Příbram se vzchopila k náporu až v poslední čtvrthodině zápasu, z tlaku ale vytěžila pouze několik rohových kopů.

1. FC Slovácko - FK Marila Příbram 2:0 (2:0)
Branky: 29. Brožík, 45.+2. Görner. Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Tulinger. ŽK: Ineman, Kúdela - Vaculík, Hašek. Diváci: 3730.
Slovácko: Drobisz (90. Marek) - Kaspřák, Šuškavčevič, Ineman, Kubáň - Racko, Němčický (68. Šturma), Kúdela, Görner - Brožík, Ivana (48. Filipský). Trenér: Malura.
Příbram: Pařízek - Nohýnek, Hunal, Mácha, Pleško - Lesák (37. Vaculík), Hašek, Jungr (54. Huňa), Otepka - Rilke, Eismann (67. Řezníček). Trenér: Kotrba.

Reklama

Související témata: