Hlavní obsah

Polovina vstupenek na sparťanský ligový finiš už byla prodána

PRAHA

Loučení fotbalistů Sparty se sezónou, které mohou dodat mistrovskou pečeť, bude sledovat v pondělí při utkání s Mostem znovu takřka zaplněná Toyota Arena. Svědčí o tom zájem o vstupenky, kterých je po zahájení předprodeje k dispozici už pouze polovina z dvacetitisícové kapacity letenského stadiónu.

Článek

Fanoušci chtějí být osobně u závěru sezóny, která může přes všechny potíže v jejím průběhu přinést klubu největší domácí úspěch od vzniku samostatné české ligy. Sparťané mohou vyhrát obě domácí soutěže, což se dosud nikomu nepodařilo. K desátému titulu, který si mohou zajistit v pondělním 30. kole, mají šanci získat počtvrté i pohárovou trofej.

I proto mají fanoušci velký zájem o závěrečné zápasy Sparty. Z předprodeje v klubovém zákaznickém centru rychle mizí vstupenky na čtvrteční strahovské finále poháru s Jabloncem, ale ještě větší zájem je o pondělní duel s Mostem. "Prodáno je téměř deset tisíc míst," uvedl klubový mluvčí Lukáš Přibyl.

Rekordní návštěvy v letošním ligovém ročníku byly zaznamenány právě na Letné. Na derby se Slavií přišlo 23. dubna 20 565 lidí, před týdnem vidělo zápas proti Liberci 18 557 fanoušků. I díky tomu má letenský klub suverénně nejvyšší návštěvy v lize; na její zápas dosud přišlo průměrně 11 330 diváků, což je nejvyšší sparťanský průměr za čtrnáct ročníků Gambrinus ligy.

Reklama

Související témata: