Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 1:1Oslabená Plzeň vedení v Kladně neudržela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Pilař 0 : 1
77. Kaciáň 1 : 1

KLADNO

Fotbalisté Kladna remizovali v utkání 30. ligového kola s Plzní 1:1. V zápase, který začal kvůli průtrži mračen s asi patnáctiminutovým zpožděním, se Plzeň ujala vedení v 11. minutě po brance Pilaře, avšak v 74. minutě přišla o vyloučeného stopera Radu a náskok neudržela.

Článek

Oběma týmům šlo již jen o konečné umístění a důstojnou rozlučku. Nepříliš vysoká divácká kulisa si na hráče musela počkat o patnáct minut déle, jelikož silný déšť nedovolil zápas zahájit v daný čas. Nepřízeň počasí však nevadila dvanáctičlennému jádru plzeňských fanoušků, kteří se s deštěm potkali již při své pěší túře do Kladna. Svou přítomnost tak dávali hlasitě najevo.

Na hřišti patřila ale převaha zpočátku domácím. Ve 4. minutě našel kladenský Hamouz kolmicí podél levé postranní čáry Kousala, který uháněl od poloviny hřiště až před branku, hostující gólman Daněk ale jeho střelu doprostřed branky vyrazil na roh. Explzeňský Kousal byl při chuti a i z následné standardní situace se dostal k ohrožení branky, ale ani tečí střely z dálky Daňka nepřekvapil. Do hry Kladenských se však vzápětí vloudilo velké množství nepřesností, které nabídly šanci hostům.

V 11. minutě po sérii nedorozumění v obraně domácích vybojoval Fillo přímý kop. K jeho exekuci se postavil Šíma a krátkým centrem našel na bližší tyči Pilaře, který hlavičkou k bližší tyči kladenské branky poslal Plzeň do vedení. I po obdržené brance se domácí tlačili dopředu, ale ani Radzinevičius po sérii kliček na pravé straně šestnáctky střílel jen do Daňkova náručí, vzápětí neuspěl ani Williams, který v pádu nedosáhl na nebezpečný přízemní centr od Cigánka. Na druhé straně zkusil další signál plzeňský Šíma, z přímého kopu namísto centru našel po pravé straně nabíhajícího Jarolíma,jenže jeho dělovku z úhlu vytěsnil kladenský brankář Pavlík na roh.

Daněk vychytal Cigánka

I přes řadu chyb v rozehrávce se Kladno dokázalo do poločasu dostat do několika slibných šancí. V 35. minutě si našel centr z levé strany Radzinevičiuse, který špičkou kopačky míč poslal na břevno. V předposlední minutě se navíc položil do střely z asi 28 metrů kladenský Cigánek, ale cestu míče do šibenice překazily konečky prstů brankáře Daňka.

Po poločase tempo hry ještě více opadlo a dobrých dvacet minut nebyly k vidění téměř žádné šance. Až v 65. minutě si seběhl z pravého křídla kladenský Kalina a jeho přízemní centr před prázdnou brankou uklidil jen s námahou obránce Procházka. O šest minut později se kombinační akci dostal ke střele zpoza vápna plzeňský Fillo, ale našel jen náruč domácího brankáře, podobně se vedlo hned vzápětí na druhé straně Kalinovi.

Zdálo se, že Plzeň již své vedení udrží, ale pak přišla 73. minuta. Na dlouhý centr za obranu si nabíhal kladenský Kaciáň, přesprintoval i plzeňského stopera Radu, a ten jej stáhl. Rada uviděl druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Střelu Kousala z následného přímého kopu odvrátila plzeňská zeď na roh, který ale vyústil ve skrumáž, na jejímž konci byl Kaciáň a jeho střela v pádu mířící do sítě. Kladno se poté snažilo ještě o druhý gól, ale platonickou převahu využít nedokázalo, a utkání proto dospělo k dělbě bodů 1:1.

SK Kladno - FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:1)
Branky: 76. Kaciáň - 11. Pilař. Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Pokorný. ŽK: Kaciáň - Rada, Pilař, Psohlavec. ČK: 74. Rada. Diváci: 2150.
Kladno: Pavlík - Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz - Williams (46. Kalina), Gecov (74. Veleba), Šelicha, Cigánek - Radzinevičius (46. Kaciáň), Kousal. Trenér: Koubek.
Plzeň: Daněk - Procházka, Rada, Zakopal, Smola - Malár (76. Knakal), Šíma, Pilař, Jarolím (71. Jarolím) - Fillo (90. Borek), Krbeček. Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: