Hlavní obsah

Ostravu by měl posílit Bolf a možná i korejský fotbalista

OSTRAVA

Bývalý reprezentační stoper René Bolf by se s největší pravděpodobností měl stát první letní posilou fotbalistů Ostravy. Třiatřicetiletý střední obránce, který před třemi lety získal s Baníkem mistrovský titulu, by se na Bazaly měl vrátit po půlroční zdravotní pauze a působení ve francouzském Auxerre. Vedení ostravského celku možná přivede i posilu z Koreje.

Foto: archiv

René Bolf

Článek

Bolf se v Ostravě už několik týdnů zotavuje z operace kolenních vazů. Vážné zranění z vánočního fotbálku s kamarády v hale ve Viganticích oddálilo jeho návrat do Baníku, o němž se intenzivně jednalo už v zimě poté, co Auxerre s hráčem rozvázalo smlouvu.

"Zájem je z obou stran, pokud se René bude po zdravotní stránce cítit, podepíšeme dlouhodobý kontrakt. Nedali jsme si žádné datum, není to důležité, protože máme ústní dohodu. Je velmi pravděpodobné, že s mužstvem zahájí letní přípravu," řekl v úterý ČTK generální manažer Baníku Werner Lička.

Bývalá dlouholetá opora se stane čtvrtým stoperem v kádru Karla Večeři, což naznačuje, že některý ze středních beků v létě Bazaly opustí. Podle zpráv z dobře informovaných zdrojů by na letním přestupovém trhu mohlo být živo kolem jednoho z dvojice Maroš Klimpl - Pavel Besta, i když oba stále mají platné smlouvy. "K ničemu dalšímu se nebudu vyjadřovat, to jsou interní věci," uvedl Lička.

Baník plánuje posílení i na dalších postech, podle zpráv ze zákulisí shání vzhledem k dlouhodobým zdravotním problémům Petra Tomašáka především leváka. Palčivé místo v sestavě může vyřešit nejmenovaný korejský fotbalista, který se má v Baníku objevit v červenci. Ani to však Lička nepotvrdil. "To jsou interní věci klubu," zopakoval.

Ostrava by měla do nové sezóny vstoupit se stabilizovaným kádrem, odchodů bude nejspíše poskrovnu, i když manažeři zahraničních klubů se poptávají hlavně na Františka Rajtorala, kanonýra Davida Střihavku nebo jarní objev Radima Řezníka. Vážný zájemce se však na Bazalech nepřihlásil. "Konkrétní nabídku na žádného hráče nemáme," řekl Lička. "Podstatné je, že nepotřebujeme nikoho prodávat, síla mužstva by rozhodně neměla být oslabena," dodal Lička.

Reklama

Související témata: