Hlavní obsah

Baník Ostrava startuje letní přípravu u doktorů

OSTRAVA

Zdravotní testy v Brně a kondiční kemp obstarají úvod letní přípravy ostravských fotbalistů. Baník ji zahajuje bez výraznějších personálních změn, ale už se stoperem René Bolfem, který po půlroční zdravotní pauze a účinkování v Auxerre podepsal na Bazalech tříletou smlouvu.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Ostravané měli přípravu začít už v pondělí, ale kvůli reprezentačním povinnostem mladých hráčů a zdravotnímu stavu v kádru ji o pět dnů odsunuli. Ještě předtím ve čtvrtek a pátek hráči ve dvou skupinách absolvují zdravotní testy v Brně.

"Fyzickou přípravu začínáme v sobotu na kempu v Luhačovicích," řekl ve středu novinářům trenér Karel Večeřa, který by měl mít v lázeňském městečku pohromadě 26 fotbalistů. Úvodní blok přípravy tam vynechají zřejmě jen zranění Bystroň s Tomašákem a Rajtoral, který bude mít po návratu z mistrovství Evropy jednadvacítek pár dnů klid. A také stoper Pavel Besta, jenž nepřijal návrh nové smlouvy a míří do Žižkova.

Kádr Baníku zatím ve velkém kosí zranění. Tomašák s Neuwirthem vinou vleklých potíží s koleny na podzim zřejmě vůbec nezasáhnou do hry, z operací se zotavují Varadi, Bystroň či Lukeš a další zdravotní problémy mají Švrček, Čoupek, Metelka a Mišinský. S reprezentační dvacítkou jsou na mistrovství světa v Kanadě brankář Petr a záložník Mičola.

"Kromě nich dvou a Bystroně s Tomašákem a Rajtoralem by v Luhačovicích měli být ale všichni. Budou se připravovat podle individuálního plánu," řekl ČTK Večeřa. Baník do přípravy povolal z hostování v nižších soutěžích také Pavlíka (Vítkovice), Lisického (Třinec), Galajdu (Frýdek-Místek), Koubka (Dětmarovice) a z juniorky Böhma, Prepsla a Zapalače.

Klub však hledá i hotové posily. Hlavně na levou stranu, kde má Baník i s ohledem na dlouhodobou neúčast Tomašáka trvalé problémy. "Leváci nám chybí. Jsme v kontaktu s jedním hotovým hráčem, uvidíme jestli dá přednost zahraničí nebo Baníku," řekl generální manažer Werner Lička.

První přípravný zápas Ostravany čeká až ve středu 4. července proti Slovácku, kvůli opožděnému startu byl sobotní duel s Dubnicí v Luhačovicích zrušen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články