Hlavní obsah

Jablonečtí fotbalisté chtějí hrát v horní polovině tabulky

JABLONEC NAD NISOU

Klidnou sezonu v horní polovině tabulky si přejí jablonečtí fotbalisté na prahu nového ročníku. Do něho vstoupí s novým trenérem, ale i několika posilami, které by jim měly pomoci jak se splněním ligových cílů, tak s ambicemi v Poháru UEFA. Severočeši totiž nechtějí, aby předkolo pohárové soutěže bylo konečnou stanicí.

Foto: Sport.cz

ilustrační foto

Článek

Jablonec, který skončil v minulém ligovém ročníku devátý, potkaly přes léto poměrně velké změny. Ekonomicky stabilizovaný klub, který navíc disponuje novou arénou, přivedl nového trenéra, známé hráče a naposledy se vrátil i funkcionář Miroslav Pelta, který klub oficiálně po devíti letech znovu povede.

Fanoušci ale budou spíše vnímat změny na lavičce, které vládne Luboš Kozel. Ten si ve své premiérové sezoně v nejvyšší soutěži zatím nedělá převratné plány. "Troufáme si na první polovinu tabulky a čím výše budeme, tím lépe," prohlásil na pondělní tiskové konferenci mladý kouč, jenž hodlá spoléhat především na zkušené hráče, kterých je v jablonecké kabině dostatek. Kapitánem se stal Miroslav Baranek, novou akvizicí je útočník Luděk Zelenka.

Oba si pochvalovali letní přípravu, která prý byla dostatečně pestrá. "Pokaždé, když dojde ke změně trenéra, tak se změní i něco v přípravě. Ta letní je pro fotbalistu ale vždy příjemnější než zimní. Jak se skutečně vydařila ta letošní, však ukážou až první zápasy," uvedl někdejší reprezentant Baranek.

Vedle Zelenky přišli také Josef Hamouz a Vlastimil Stožický. Kádr mají nyní v Jablonci proto poměrně široký, ale je v něm řada mladých hráčů. "Právě v tomto spoléháme na nového trenéra, že nové hráče bude zabudovávat do týmu, abychom měli postaráno o naší budoucnost," nastínil Pelta přání klubového vedení.

Podle Kozla letní přípravě nechybělo nic, nevyskytly se žádné zádrhele. "Vše se odehrávalo na nejvyšší úrovni, dokonalý byl i herní pobyt v Seefeldu. Potkali jsme několik zahraničních soupeřů, což se nám může hodit v pohárové praxi. Důležité ale bude, abychom chytili začátek ligy, pak se bude pracovat s větším klidem," přál si ambiciózní kouč.

V úvodu ligy bude postrádat marody Šislera a Hrotka, ale i rekonvalescenty Klapku a Loučku. "Oba už jsou ale takřka v plném zatížení, do tří týdnů podle mě naskočí do zápasů," uzavřel Kozel.

Reklama

Související témata: