Hlavní obsah

Podle šéfa Baníku mostečtí hráči rasistickým urážkám nečelili

OSTRAVA

Vyjádření mosteckých funkcionářů po sobotním ligovém utkání v Ostravě vzbudilo odezvu i na druhé straně. Zástupci Baníku míní, že severočeský klub si nepříznivý postoj obecenstva zavinil chováním svých fotbalistů na hřišti a striktně odmítají, že by se na tribunách objevily náznaky rasismu vůči hráčům soupeře.

Článek

"My jsme první, kteří by se v případě jakéhokoliv náznaku něčeho podobného snažili zakročit. Naši fanoušci nejsou svatí, ale v tomhle se za ně jednoznačně stavíme," reagoval předseda představenstva Jakub Kahoun na prohlášení mosteckého šéfa Petra Kabíčka.

Podle Kahouna rozpoutal emoce moment ze 60. minuty. To když mostecký Procházka podkopl nohy Svěrkošovi, který po proměněné penaltě utíkal pro míč směrem k hostující brance. Ostravský útočník po střetu upadl na brankovou konstrukci a jeho krvavý šrám na koleně pak několik minut ošetřovali lékaři v zámezí.

Kahoun: Vyjádření o údajném rasismu považuji za vrchol

"Tohle k atmosféře vůbec nepřispělo. První poločas byl v klidu, přestože tam byl zákrok na Lukeše, který se pak zranil. Celé se to změnilo až po poločase kvůli neustálému polehávání a simulování hráčů Mostu," prohlásil Kahoun. "Za vrchol všeho považuju vyjádření o údajném rasismu v hledišti. Tohle už je poněkud hysterická reakce. Diváci samozřejmě dávali hlasitě najevo svou nespokojenost s tím, co Most předváděl na hřišti, ale žádný rasistický projev nikdo nezaznamenal. Po tom všem považuju sobotní vystoupení Mostu v Ostravě za velmi nesympatické," zdůraznil ostravský funkcionář.

Most na Bazalech prohrál 2:5, přestože ještě v poločase vedl 2:1. Celý druhý poločas hrál v početním oslabení, když červenou kartu uviděl po dvou žlutých napomenutích útočník Goče Toleski. "Poškozený by se mohly cítit obě strany, my třeba za jasnou Jamrichovu ruku v pokutovém území. Na rozhodčího má ale právo stěžovat si každý, to je věc Mostu," uvedl Kahoun.

Reklama

Související témata: