Hlavní obsah

Budějovice získaly z Příbrami Hunala

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Obranu Českých Budějovic posílí stoper Tomáš Hunal. O příchodu zkušeného obránce z Příbrami v pátek informoval oficiální web jihočeského celku. Hunal by měl v Českých Budějovicích podepsat dvouletou smlouvu. „O Tomáše jsme usilovali ještě když hrál za Teplice," řekl pro Sport.cz trenér Budějovic František Cipro.

Článek

České Budějovice potřebovaly posílit defenzivní řady, protože ve Zlíně dostal červenou kartu Horejš a pro disciplinární trest bude chybět v utkání proti Slavii, stejně jako Peroutka po otřesu mozku ve stejném duelu.

„O Tomáše jsme usilovali ještě když hrál za Teplice, ale vzhledem k finančním nárokům jeho předchozích zaměstnavatelů jsme si jej nemohli dovolit,“ doplnil trenér Cipro.

V minulé sezóně vedl z trenérské lavice Přibram Jiří Kotrba, který se po neúspěšné záchraně s týmem v první lize vrátil do Českých Budějovic. Tam dříve působil a nyní zastává funkci sportovního manažera Budějovic. „Díky Jirkovi jsme tenhle přestup zrealizovali, zná se dobře s panem Starkou, a tak jsem rád, že se nám konečně podařilo Tomáše k nám přivést,“ sdělil Cipro.

V neděli večer hostí České Budějovice Slavii a Tomáš Hunal by již mohl proti vicemistrovi vyztužit zadní řady Dynama. „Doufám, že se přestup dořeší již dnes, protože bych Tomáše chtěl postavit již v nejbližším utkání,“ doplnil trenér Jihočechů Cipro

Čtyřiatřicetiletý obránce začínal kariéru ve Slavii, odkud zamířil do Viktorie Žižkov a později do Teplic. Letos nastupoval za Příbram, kterou sestoupila do druhé ligy.

Reklama

Související témata: